Η τελευταία γενιά του Ford Kuga συνοδεύεται από πολλές καινοτομίες που φαίνεται ότι έχουν λατρέψει οι περισσότεροι οδηγοί. Μία εξ αυτών είναι η λεγόμενη Hands-Free Tailgate που επιτρέπει στους οδηγούς να ανοίγουν το χώρο αποσκευών με μία μικρή κίνηση του ποδιού τους, έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα για ψώνια ή αποσκευές.

Ευκολία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σύστημα που θεωρείται μεγάλη ευκολία και «λύνει» πολλές φορές τα χέρια του οδηγού επιλέγουν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ford, σχεδόν οι μισοί πελάτες του Kuga. Περισσότεροι από 35.700 ιδιοκτήτες του εν λόγω μοντέλου (δηλαδή το 48%) παράγγειλαν το σύστημα την περασμένη χρονιά 2013, με πρώτους τους Ολλανδούς οι οποίοι το επέλεξαν σε ποσοστό 94%. Ανάμεσα στις έξι Ευρωπαϊκές αγορές της Ford που το σύστημα απολαμβάνει την υψηλότερη δημοτικότητα είναι η Ιταλία, με το 60% των παραγγελιών και ακολουθεί η Γερμανία με 57%.

Πως λειτουργεί…
Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα που καταγράφουν την κίνηση του ποδιού του οδηγού και αντιδρούν ανάλογα. Αυτό διασφαλίζει ότι το ξεκλείδωμα της πίσω πόρτας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί τυχαία, για παράδειγμα όταν μία γάτα περνά κάτω από το αυτοκίνητο.

Πόσο κοστίζει…
Στην Ελλάδα το Hands-Free Tailgate χρεώνεται 850 ευρώ και μαζί με την τοποθέτησή του προστίθεται και το σύστημα key free enrty που επιτρέπει στον οδηγό να μπει στο αυτοκίνητό του χωρίς να χρησιμοποιήσει κλειδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα Hands-Free Tailgate


Παρακολουθήστε παρακάτω (από το 2:04) την παρουσίαση του νέου Ford Kuga στην Ελλάδα με το σύστημα Hands-Free Tailgate

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης