Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια και διαμερίσματα στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες τουρκικής υπηκοότητας σε διαμέρισμα-γιάφκα, στην οδό Γενναδίου, του Γκύζη, όπου -σύμφωνα με την Αστυνομία- βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά. Σε βάρος ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί: ένα Καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 χιλ. ένα πιστόλι Browning 7,65 χιλ., ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα Mini Uzi 9 mm PARA, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα βάρους 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, δύο πλήρεις χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυκατοικία στου Γκύζη όπου γίνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

(Πλάνα από τη γειτονιά όπου βρέθηκε η γιάφκα)

(Mαρτυρία περίοικου στο zougla.gr)

(Kλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία στο Γκύζη)

Ποια είναι η DHKP-C

Η τουρκική (φιλοκουρδική) οργάνωση DHKP-C ξεκίνησε την δράση της το 1978 και ανέλαβε την ευθύνη για μεγάλο αριθμό δολοφονιών νυν και απόστρατων αξιωματικών των αρχών ασφαλείας και του στρατού της Τουρκίας.

Από το 2001 ξεκίνησε τις αιματηρές επιθέσεις με καμικάζι αυτοκτονίας σε κυβερνητικά κτίρια. Η οργάνωση φέρεται να είναι πίσω από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την 1 Φεβρουαρίου του 2013 που στοίχισε τη ζωή σε έναν Τούρκο φρουρό και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Καταζητούμενα μέλη της οργάνωσης μαζί με τον βαρύ οπλισμό τους (και δύο έλληνες που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους με σκάφος) είχαν πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών την 1η Αυγούστου του 2013 στη Χίο.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο είχε συλληφθεί μια 44χρονη, τουρκικής καταγωγής, στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατική δράση στη χώρα της και εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αττική – Βρέθηκαν όπλα
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014, 16:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης