Άφαντοι παραμένουν οι έξι καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για τους οποίους εκδόθηκαν χθες εντάλματα σύλληψης. Παρά τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία της Αττικής και όλης της χώρας, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν αποδώσει.

Πρόκειται για τους : Γεώργιο και Μιχάλη Νικολόπουλο του Παναγιώτη, Γιώργο Καραγιαννίδη του Χρήστου, Ελένη Κοντοπούλου του Ιωάννου, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη του Νικολάου και Νταμιάνο Μπαλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η πρώτη προσαγωγή υπόπτου στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Εξετάζεται η εμπλοκή του στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε διάφορα «χτυπήματα» στη συμπρωτεύουσα.

Όσο για τους συλληφθέντες στην Αθήνα, έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανείς από τους τέσσερις δεν παίζει τον ρόλο του καθοδηγητή στην οργάνωση, ούτε έχει συμμετοχή στην σύνταξη των προκηρύξεων.

Στο μεταξύ, αύριο ολοκληρώνεται η συλλογή αντικειμένων και στοιχείων από τη γιάφκα του Χαλανδρίου, ενώ τη Δευτέρα ξεκινά η «μάχη» στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα γίνουν αναλύσεις των αποτυπωμάτων και των δειγμάτων DNA που συνελέχθηκαν από την μονοκατοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των εμπλεκομένων στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» θα ξεπεράσει τους 15. Ταυτόχρονα, η προσπάθεια επικεντρώνεται κυρίως στην αναζήτηση επαφής της συγκεκριμένης ομάδας με μέλη άλλων οργανώσεων. Σχηματικά και με βάση τα στοιχεία που αξιολογούν ως σημαντικά οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής -και με την υποστήριξη που παρέχει η ΕΥΠ μέσω του εξελιγμένου συστήματος υποκλοπών, που λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, στο κτίριο της Κατεχάκη- οι έρευνες ακολουθούν τη λογική των «τριών εφαπτόμενων κύκλων».

Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών και Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, έχουν -ή είχαν σε αρχικό στάδιο- κοινό πυρήνα προσώπων. Πρόκειται για άτομα, τα οποία κινούνται εδώ και χρόνια στις παρυφές της ένοπλης δράσης και έχουν αφοσιώσει την προσπάθειά τους (κατά την τελευταία περίοδο) στην στρατολόγηση νέων μελών από την μαγιά εξεγερμένων νέων, που ανέπτυξαν δράση στα οδοφράγματα, πέρασαν στις μολότωφ, τους εμπρησμούς και τα γκαζάκια, για να οδηγηθούν από τους έμπειρους καθοδηγητές τους στην χρήση εκρηκτικών, ακόμη και όπλων.

Οι νεαροί που έχουν συλληφθεί, αλλά και οι έξι που καταζητούνται, δεν κατασκεύαζαν τις βόμβες, ούτε έγραφαν τις προκυρήξεις, τονίζουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες στοχεύουν στην τελική εξουδετέρωση των προσώπων που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό των ένοπλων οργανώσεων, παρόλο που οι ίδιοι και υποψιασμένοι είναι και πολύ προσεκτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Φιάσκο καταγγέλλουν οι γονείς του Γιόσπα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009, 17:49.

Εισαγγελέας: “Συλλάβετε τους έξι”, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009, 21:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης