Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι στην Atlus επικρατεί εργασιακός…οργασμός. Η Ιαπωνική εταιρεία που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Sega εργάζεται ήδη πάνω στο Persona 5, το Persona Q: Shadow of the Labyrinth, αλλά και το Persona 4: Dancing All Night. To τελευταίο ανήκει στην κατηγορία των rhythm games και ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αν και μέχρι και σήμερα ελάχιστες πληροφορίες είχαν δοθεί στην δημοσιότητα σχετικά με αυτό το ιδιόμορφο project.

Ο Katsura Hashino, υπεύθυνος παραγωγής της σειράς Shin Megami Tensei: Persona, αποκάλυψε πρόσφατα στο επίσημο Ιαπωνικό περιοδικό της, ότι η Atlus εδώ και καιρό σκέφτονταν να αναπτύξει ένα rhythm game βασισμένο στα μουσικά themes του Shoji Meguro (o βασικός συνθέτης  της σειράς). Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη αυτού του project δεν προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο Hashino: “Δεν είχαμε το απαραίτητο ταλέντο για να αναπτύξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι.” Βέβαια τα δεδομένα αυτά έχουν πλέον αλλάξει, καθώς η Atlus συνεργάζεται με την Dingo, μία εταιρεία με πλούσιο βιογραφικό στον συγκεκριμένο χώρο, η οποία έχει εργαστεί στην δημοφιλέστατη -εντός συνόρων Ιαπωνίας- σειρά Hatsune Miku.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Ιάπωνα developer, η κυκλοφορία του Persona 4: Dancing All Night στο PS Vita, ήταν φυσικό επακόλουθο ύστερα από την σημαντική επιτυχία που σημείωσε το Persona 4: Golden. Ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι όπως και στο Persona 4: Arena θα υπάρχει ένα story mode, αν και λόγω της φύσης του τίτλου, το σενάριο θα επικεντρώνεται στην Rise Kujikawa και όχι στον Yu Narukami, όπως είδαμε στο περυσινό Fighting της Arc System Works. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα καλοκαίρι θα δούμε και το Persona 4: Ultimax Ultra Suplex Hold, ένα remake του Persona 4: Arena με νέους μαχητές.

Το Persona 4: Dancing All Night θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το προσεχές φθινόπωρο για το PS Vita, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της Ευρωπαϊκής διάθεσης.  

Διαβάστε το review του Persona 4: Golden και το review του Persona 4: Arena από το GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης