Το φως της δημοσιότητας είδε ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε χτες το απόγευμα σε ένα ασημί Opel Astra το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία προκαλούν σοκ, καθώς, όπως φαίνεται από αυτές, τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι άγνωστοι ιδιοκτήτες του οχήματος θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν σε… πόλεμο.

Πρόκειται για τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικούς μηχανισμούς, έναν εκτοξευτήρα RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με πυροκροτητές, τρία καλάσνικοφ και επτά γεμιστήρες.

Όπως προέκυψε πάντως από την βαλλιστική εξέταση, τα παραπάνω όπλα που βρέθηκαν είναι τελικά καθαρά. Δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε ένοπλες επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο βαρύς οπλισμός να ανήκει σε ποινικούς οι οποίοι δημιούργησαν μια «κινητή γιάφκα» και προετοίμαζαν τα επόμενα βήματά τους.

Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι το όχημα ήταν παγιδευμένο με «κοριούς» που είχαν τοποθετήσει οι κάτοχοι του οπλισμού, ώστε ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν εξ αποστάσεως ό,τι συνέβαινε.

Το ασημί Opel Astra όπου εντοπίστηκαν τα όπλα

Κουκούλες και γάντια

Γεμιστήρες για καλάσνικοφ

Τo ρουκετοβόλo RPG και οι αμυντικές χειροβομβίδες

Ένα από τα τέσσερα βλήματα

Τα όπλα που βρέθηκαν στο σταθμευμένο Ι.Χ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης