Ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μετά από τις εκλογές, όπου ψήφισαν τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Από την άλλη, ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, βγήκε τελευταίος σε ψήφους, αφού φαίνεται ότι με τα όσα έγιναν τo τελευταίο διάστημα έχασε τη δυναμική που είχε και αποδοκιμάστηκε. Η εκλογή του νέου προέδρου του Γεωδυναμικού Iνστιτούτου έγινε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Με μεγάλη διαφορά εκλέχθηκε πρώτος, ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, που είναι και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, δεύτερος ο Γ.Σταυρακάκης (πρώην διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου), τρίτος ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Γιώργος Δρακάτος και τελευταίος ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος καταψηφίστηκε από το εκλεκτορικό σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλέκτορες ήταν ο ομότιμος καθηγητής Β.Παπαζάχος, ο ακαδημαϊκός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Νίκος Αμβράδης, οι καθηγητές του πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Παπαμαρινόπουλος και Άκης Τσελέντης, η καθηγήτρια Ρίτσα Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως και ο Γιώργος Καρακαϊσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Μπουκουβάλας, ο καθηγητής Γιώργος Κούκης (Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο καθηγητής Παναγιώτης Χατζηδημητρίου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης