Η περσινή χρονιά ήταν από τις καλύτερες για τις αγγλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να το κατακτά με αντίπαλο την Τσέλσι στον τελικό και τη Λίβερπουλ να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά.

Έτσι λοιπόν είναι απολύτως φυσιολογικό που στους 20 υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου της ΟΥΕΦΑ οι 17 αγωνίζονται στη «Γηραιά Αλβιόνα». Οι τρείς που δεν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία είναι ο Μέσι και ο Πουγιόλ της Μπαρτσελόνα και ο Νόιερ της Σάλκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Κορυφαίος τερματοφύλακας:

Μάνουελ Αλμούνια (Άρσεναλ), Πετρ Τσεχ (Τσέλσι), Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ), Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος αμυντικός:

Τζέιμι Κάραγκερ (Λίβερπουλ), Ρίο Φέρντιναντ, Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Τζον Τέρι (Τσέλσι).

Κορυφαίος μέσος:

Μίκαελ Εσιέν, Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Πολ Σκόουλς ( Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σεσκ Φάμπρεγας (Άρσεναλ).

Κορυφαίος επιθετικός:

Κριστάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φερνάντο Τόρρες (Λίβερπουλ), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης