Η ισχυρότερη και πιο δυναμική έκδοση του Leon με την ονομασία Cupra, είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην ελληνική αγορά με τις τιμές να ξεκινούν από 25.850 ευρώ, με το όφελος της απόσυρσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εισαγωγική εταιρεία, η νέα γενιά του Leon Cupra προσφέρεται μόνο στην έκδοση με τους 280 ίππους (υπάρχει και με 265 ίππους), με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο. Το «καυτό» hatchback τροφοδοτείται από τον δίλιτρο turbo κινητήρα του VW Group, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG (κοστίζει 2.000 ευρώ επιπλέον).

Εξοπλίζεται με μηχανικό μπλοκέ εμπρός διαφορικό, σύστημα ελέγχου πλαισίου DCC που ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης και απενεργοποίηση του ESC σε δύο βαθμίδες. Αισθητικά διακρίνεται από τις ζάντες 19 ιντσών, τα μαύρα ματ καπάκια καθρεπτών, τις μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και το εσωτερικό και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα, χρειάζεται 5,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης