Έρευνα για τον «ξενώνα» Λιάπη ξεκινά η Δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με έγγραφό της προς τις εισαγγελίες εφετών όλης της χώρας, με αφορμή όπως αναφέρει την επίκαιρη ειδησεογραφία, ζητεί να ερευνηθούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Aν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος των συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων από άτομα που με τη χρήση ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων εισέπραξαν ποσά από τον προϋπολογισμό της χώρας μας ή της Ε.Ε. για να εγκαταστήσουν ή να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ.)».

Η έρευνα «φωτογραφίζει» τόσο την περίπτωση του κ. Λιάπη όσο και τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το ακίνητο της πεθεράς του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου στην Ικαρία.

Παράλληλα, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου επικοινώνησε με τον εισαγγελέα Ευρυτανίας και παρήγγειλε έρευνα για τα κονδύλια που διατέθηκαν για τον «ξενώνα» Λιάπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα εν λόγω αδικήματα είναι κακουργήματα και παραγράφονται εάν μέσα σε 20 χρόνια δεν έχει επιδοθεί σχετικό βούλευμα. Να σημειωθεί ότι το έργο δημιουργίας του ακινήτου ολοκληρώθηκε το 1992 και, άρα, η 20ετία έχει παρέλθει.

Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Προς
Τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας

Με αφορμή την επίκαιρη ειδησεογραφία στην οποία μετ΄επιτάσεως γίνεται αναφορά σε άτομα που με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους προερχόμενους από τον Εθνικό Προϋπολογισμό ή τον γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν είτε να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ.), χωρίς εν τέλει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των πόρων και των επιδοτήσεων αυτών, παρακαλούμε να παραγγείλετε στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειάς σας να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων απάτης (άρθρο 386 ΠΚ) ή απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (άρθρο τέταρτο του Ν. 2803/2000), σε περίπτωση δε που προκύψουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων, να ασκήσουν τις δέουσες ποινικές διώξεις και να μας ενημερώσετε εν καιρώ περί του αποτελέσματος των ερευνών αυτών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Διαβάστε επίσης:
Ξενώνας για έναν, Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 22:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης