«Me the captain, you safe…» ήταν ορισμένες από τις ατάκες της γνωστής διαφήμισης που θα μπορούσαν να έρθουν στο μυαλό επιβατών πτήσης της «Singapore Airlines», οι οποίοι έγιναν μάρτυρες αποσυμπίεσης της καμπίνας… on air!

Το Airbus 380 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έμπαινε αέρας από την πόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αιτία του ατυχήματος αποτελεί αντικείμενο έρευνας, στην οποία θα συμμετάσχει και ομάδα εμπειρογνωμόνων της Airbus. Η έρευνά μας επικεντρώνεται σε μια πόρτα στο κεντρικό κατάστρωμα, από την οποία φαίνεται να σημειώθηκε εισροή αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αλλαγή της πίεσης του αέρα εντός της καμπίνας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που οι περίπου 500 επιβάτες ακόμα αναζητούν… extra ballons κάτω από τα καθίσματά τους.

Ύστερα από παραμονή αρκετών ωρών στο Μπακού οι επιβάτες οδηγήθηκαν με άλλο αεροσκάφος στον προορισμό τους, τη Σιγκαπούρη. Η SIA διαθέτει 19 Α380, ενώ έχει παραγγείλει ακόμη πέντε. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούνται 119 αεροσκάφη αυτού του τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να λείπουν κατά καιρούς τα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης