Να μην ακούν τις δικαιολογίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ζητάει ο ηγέτης των Ταλιμάν, Μουλάς Ομάρ, σε μήνυμά του.
Ο Ομάρ υποσχέθηκε ότι θα νικήσει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, όπως έγινε και με τους άλλους εισβολείς στην ιστορία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα των Ταλιμπάν, με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού, ο Μουλάς Ομάρ τονίζει πως οι αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών, ήταν αποτυχημένες. «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καλεί τον κόσμο της Δύσης να μην εξαπατάται από τις διαβεβαιώσεις του Ομπάμα ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι αναγκαίος. Η Δύση δεν έχει λόγο να διεξάγει τον πόλεμο αυτό», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κόσμος της Δύσης δεν πρέπει να εξαπατάται, ούτε από τις διαβεβαιώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ και του βρετανού πρωθυπουργού ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν γίνεται για την υπεράσπιση της Δύσης. Αυτοί οι παραπλανητικοί και αβάσιμοι λόγοι δεν πρέπει να σας μπερδεύουν», προσθέτει ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο μήνυμά του.

«Οι εισβολείς πρέπει να μελετήσουν την ιστορία του Αφγανιστάν και αν θέλουν να την αγνοούν, ας δουν με τα ίδια τους τα μάτια τα γεγονότα των τελευταίων οκτώ ετών. Κατάφεραν τίποτε αυτά τα οκτώ χρόνια;», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης