Πέντε άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στη Δαμασκό, καθώς μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά στον καταυλισμό Γιάρμουκ είναι τεράστιες, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένας ανάπηρος άνδρας και ένας ηλικιωμένος, πέθαναν από ασιτία», ανέφερε το Παρατηρητήριο σημειώνοντας ότι οι θάνατοι αυτοί «είναι η συνέπεια της πολιορκίας από τον στρατό του καθεστώτος».

Η UNRWA (Υπηρεσία του ΟΗΕ), οι εκπρόσωποι της οποίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο Γιάρμουκ και να παραδώσουν εφόδια από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάλεσε πρόσφατα τον στρατό να άρει την πολιορκία και ζήτησε απ’ όλες τις αντίπαλες πλευρές στη Συρία να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν βοήθεια στους πρόσφυγες. Εκτιμάται ότι περίπου 20.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης