Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν τη Δευτέρα με 67-59 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν για 19η φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης (9/2 στο Ηράκλειο), όπου θα κυνηγήσουν το 15ο τρόπαιό τους απέναντί στον Άρη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, βγάζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα και παίζοντας πολύ καλή άμυνα στον πρόωρο τελικό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους, ξεπέρασαν το εμπόδιο των πρωταθλητών Ευρώπης, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο σερί των 23 νικών της ομάδας του Πειραιά στη φετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με καθυστέρηση άρχισε ο ημιτελικός, καθώς έπεσε μία κροτίδα στον πάγκο των Πειραιωτών, αναγκάζοντας τον Σχοινά να δώσει εντολή στους ερυθρόλευκους να αποσυρθούν.

(H κροτίδα που έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιόνας Ματσιούλις (11π.), ενώ καθοριστικά καλάθια πέτυχε και ο Μπράμος (12π.). Από τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης (8π.) κινήθηκε σε… ρηχά νερά, ο Λοτζέσκι ήταν… άφαντος, με τον Σλούκα (13π.) να είναι ο μοναδικός διασωθείς για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, εμφανίστηκε αρκετά προσεκτικός στην άμυνα και κυριαρχώντας κάτω από τις δύο ρακέτες, κατάφερε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν άστοχος από τα 6.75.

Από τους «πράσινους» στο πρώτο δεκάλεπτο ξεχώρισε ο Νίκος Παπάς που με διαδοχικούς πόντους βοήθησε την ομάδα του να κάνει ένα επιμέρους 10-3 και να αποσπαστεί 6 πόντους στο 8′ (17-11).

Το «τριφύλλι» πήγαινε σε σίγουρες επιθέσεις και με γκολ-φάουλ του Μπράμος προηγήθηκε 20-13, ωστόσο ένα τρίποντο του Σλούκα έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, διαμορφώνοντας το 20-16 υπέρ του ΠΑΟ στο 10΄.

(Tα πρώτα λεπτά του ημιτελικού)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες με δύο τρίποντα των Πέτγουεϊ και Λο προηγήθηκαν 22-21 και 24-21, με τον Ντάνστον να ολοκληρώνει ένα επιμέρους σκορ 9-1 για τον Ολυμπιακό.

Εν συνεχεία πήρε το… όπλο του ο Κάρι και με εννέα προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα δύο πόντων (31-29) στο 18′ για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι», υπερτερώντας στα επιθετικά ριμπάουντ με ένα σερί 7-0, έφτασαν στο 35-29 στο 19′, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα καλάθι του Λο μείωσαν στον πόντο, με αποτέλεσμα το σκορ του ημιχρόνου να είναι 35-34 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του συναγωνιζόταν την άλλη στην αστοχία, κι έτσι κύλησαν έξι λεπτά στο χρονόμετρο, μέχρι να επιτευχθεί καλάθι, το οποίο εν τέλει ήρθε από τονΟλυμπιακό (τρίποντο από τον Περοπερογλου).

Εν συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και με ένα 5-0 πήρε… αέρα έξι πόντων (40-34) λίγο μετά τα μισά του δεκαλέπτου, ωστόσο ο Ολυμπιακός με τρίποντα των Περπέρογλου και Σλούκα «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 10-5 και πλησίασε στον πόντο (45-44).

(Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο-πόντο, ωστόσο Διαμαντίδης με πέντε πόντους (τρίποντο και δύο βολές) έβαλε την ομάδα του στο +4 (54-50) στο 35’.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν κατέθεσε τα όπλα και μείωσε με τρίποντο του Περπέρογλου, ωστόσο με τρίποντο του Μπράμος, δύο βολές και δίποντο του Ματσιούλις, οι πράσινοι έφτασαν στο +8 (61-53) με μόλις τρία λεπτά να απομένουν πριν τη λήξη.

Στα λεπτά που απέμεναν ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι του λείπει το καθαρό μυαλό στην επίθεση, ωστόσο ο Σλούκας, με τρίποντο μείωσε στους πέντε (61-56), δίνοντας του το δικαίωμα να ελπίζει.

Ο Μπράμος πάντως στην επόμενη επίθεση έκανε το 63-56, με τον Σπανούλη να ευστοχεί σε μία βολή μειώνοντας σε 63-57.

Ο Λάσμε στη συνέχεια πήρε ένα σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ, κερδίζοντας και το φάουλ, με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γείρει ολοκληρωτικά υπέρ του Παναθηναϊκού, που εν τέλει επικράτησε με 67-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (7 ριμπάουντ), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2 (7 ριμπάουντ), Αποστολίδης, Λάσμε 9 (10 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Γκιστ 3, Παππάς 6

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5

Φωτογραφίες από τον ημιτελικό:


Μία από τις πολλές μάχες στο παιχνίδι


Οι δύο ομάδες λίγο πριν το τζάμπολ


Οι προπονητές των δύο «αιωνίων» ανταλλάζουν λάβαρα…


Το προστατευτικό δίχτυ που έχει τοποθετηθεί στο ΟΑΚΑ


Η άφιξη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

 Διαβάστε επίσης:

Ένας σπάνιος ημιτελικός,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 10:00

Φωτογραφίες: intime.gr
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης