Ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα είναι βροχερός με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Η αναχώρηση των εκδρομέων για τις διακοπές τους θα γίνει σήμερα και αύριο με σχετικά καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και μετά, ωστόσο, ο καιρός αγριεύει με βροχές και ενίσχυση των ανέμων σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tην παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα της τάξης των 10 έως 16 βαθμών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν χωρίς προβλήματα. Αυτοί που πρέπει να προσέξουν πολύ, ωστόσο, είναι οι οδηγοί αφού αναμένεται παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και νότια με βροχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρώτη κυρίως στα ανατολικά. Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς. Λίγο χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά θα υπάρχει νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονες. Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 7 και τοπικά 8 μποφόρ, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στον προγραμματισμό των δρομολογίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χαρακτηριστικά του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τι καιρό θα κάνει σήμερα, αλλά και ποια χιονοδρομικά κέντρα θα είναι ανοιχτά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης