Εφέτες ανακριτές για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens όρισε πριν λίγη ώρα η Ολομέλεια Εφετών. Πρόκειται για τους Εφέτες, Μαρία Νικολακέα και Ιωάννη – Ίωνα Φιοράκη.
 
Εισηγητής στην ολομέλεια, της οποίας τη σύγκληση ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργος Τέντες, ήταν ο πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης του εφετείου, κ. Γιώργος Γιαννούλης.

Στην ολομέλεια μετείχαν 52 πρόεδροι εφετών και 210 εφέτες. Ο ειδικός εφέτης ανακριτής και ο αναπληρωτής του θα αναλάβουν τον από εδώ και πέρα χειρισμό της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Φιοράκης ήταν ανακριτής και στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τον Ιωάννη Σιδέρη.

Μάλιστα, χθες, απορρίφθηκε από το 2ο Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου η αίτηση εξαίρεσης, που είχε καταθέσει ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, σε βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Γιάννη Παπανικολάου, ο οποίος διενεργούσε την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του πρώτου για μεροληψία στο πρόσωπό του.

Τα δικαστήριο, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι όταν υποβλήθηκε η αίτηση από τον ανακριτή, είχε ήδη ολοκληρωθεί η έρευνα και είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κυρίου Ζαγοριανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης