Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005.

Η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου θα επιτραπεί σε μικρό αριθμό συγγενών και δημοσιογράφων, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα περιφρουρεί, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο Ανδρέας Δράκος, εκτελεστικός πρόεδρος της ”Ήλιος”, η εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ”Ήλιος”, ο Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο Γιάνκος Στόϊμενοβ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία (επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης) και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης -που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.

Από την συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας “ΗΛΙΟΣ”, στις 14 Αυγούστου 2005, έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση «ΗΛΙΟΣ»: Αγωγή κατά του Γενικού Εισαγγελέα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009, 13:29.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης