Το να παίζει ένα παιδί στο μπαλκόνι εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, γι” αυτό και πρέπει να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα για την ασφάλειά του κι όχι μόνο.

Τα σημαντικότερα από αυτά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε τα παιδιά μας στο χώρο του μπαλκονιού χωρίς την παρουσία κι επιτήρηση κάποιου μεγαλύτερου. Κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι ασφαλέστερο από την παρουσία ενός μεγάλου μαζί τους.

2. Καλό είναι, είτε τα παιδιά μας είναι σε προσχολική ηλικία είτε και μεγαλύτερα, να ενισχύουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού με διάφορες προσθήκες ασφαλείας οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά. Ορισμένες από αυτές μπορούμε να δούμε εδώ κι εδώ. Επίσης, εξετάζουμε με προσοχή τα κενά που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους και εάν δούμε ότι υπάρχει κίνδυνος, τα ντύνουμε εσωτερικά με τις ειδικές σίτες-πλέγμα που κυκλοφορούν στη αγορά.

3. Αποφεύγουμε να έχουμε κοντά στα κάγκελα, καρέκλες ή τραπέζια γιατί μπορούν να λειτουργήσουν ως “σκαλοπάτια” για τα παιδιά. Προσοχή: το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γλάστρες που πιθανόν να έχουμε δίπλα στα κάγκελα του μπαλκονιού μας.Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης