Στη λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2009 βρίσκεται το όνομα του Περικλή Ιακωβάκη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των 400 μ. με εμπόδια, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, συγκαταλέχθηκε μεταξύ των είκοσι υποψηφίων, μετά την πολύ καλή παρουσία που είχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο αθλητής του Ολυμπιακού βέβαια διέπρεψε και στο «World Athletics Final», όπου κατέλαβε την τρίτη θέση, με τις επιδόσεις του να αξιολογούνται ανάλογα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική λίστα υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των: Ρ.Γκουλίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν, 100μ., 200μ.), Ν.Γκίλικ (Ιρλανδία, 400μ.), Γ.Μπορζακόφσκι (Ρωσία, 800μ.), Μ.Μπααλά (Γαλλία, 1.500μ.), Μ.Φαρά (Μεγάλη Βρετανία, 3.000μ., 5.000μ.), Μ.Ταχρί (Γαλλία, 3.000μ. στιπλ), Γ.Σάρμαν (Μεγάλη Βρετανία, 110μ. εμπόδια), Γ.Ριμπακόφ (Ρωσία, ύψος), Ρ.Μεσνίλ (Γαλλία, επί κοντώ), Σ.Μπάγιερ (Γερμανία, μήκος), Φ.Ιντόγου (Μεγάλη Βρετανία, τριπλούν), Τ.Μαγιέφσκι (σφαιροβολία, Πολωνία), Ρ.Χάρτινγκ (Γερμανία, δισκοβολία), Π.Κόζμους (Σλοβενία, σφυροβολία), Α.Τόρκιλντσεν (Νορβηγία, ακοντισμός), Β.Μπορχίν (Ρωσία, 20χλμ. βάδην), Σ.Κιρντιάπκιν (Ρωσία, 50χλμ. βάδην), Α.Πογκορέλοφ (Ρωσία, δέκαθλο), Σ.Λεμπίντ (Ουκρανία, ανώμαλος δρόμος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη του νικητή θα προέλθει από τις ψήφους του κοινού (25%), των Μ.Μ.Ε. (25%), από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (25%) και από μία ομάδα ειδικών (25%). Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Σωτηρακοπούλου: Δικαιώθηκε ο Περικλής

Με δηλώσεις της στη zougla.gr η προπονήτρια του Περικλή Ιακωβάκη, Μαίρη Σωτηρακοπούλου έκανε λόγο για δικαίωση του αθλητή του Ολυμπιακού, το γεγονός ότι συγκαταλέχτηκε στη λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένη τη φετινή χρονιά για τον Έλληνα πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.



(Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2000, 18:32)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης