Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί τελικά λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για το «αγκάθι» των πλειστηριασμών ανέφερε ότι «αν είχαμε την ίδια άποψη θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση για όσους έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός είπε ότι το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει στην προστασία της Α’ κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους, με τέτοιον τρόπο ωστόσο «που να μην κρύβονται όσοι έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν».
«Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι Έλληνες είναι «κακοφορολογημένοι».

«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας ως υπουργείο, είναι κάνουμε προσλήψεις καινούριων ανθρώπων για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος. Υπάρχει αδυναμία στους κατόχους ακίνητης περιούσιας να πληρώνουν μαζεμένους φόρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στη στάση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως ακατάλληλο. Ζήτησε από τον ίδιο να αποχωρήσει από τη θέση του. «Είναι ντροπή (…) Κρύβεται πίσω από το αξίωμα του» τόνισε, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του.

«Ο πρύτανης δεν είναι κατάλληλος να ασκεί τα καθήκοντά του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το θέμα και αυτός να παίζει θέατρο (σ.σ στο Παρίσι). Εδώ ο κόσμος χάνεται οι φοιτητές αγωνιούν και ο πρύτανης να παίζει θέατρο. αν ένας πολιτικός έφευγε και κάνε το κέφι του τη στιγμή μιας κρίσης δεν θα ασκούσατε κριτική εσείς οι δημοσιογράφοι; Θα τον είχατε κάνει με τα κρεμμυδάκια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης