Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας νέας μελέτης -της μεγαλύτερης του είδους της που έγινε παγκοσμίως- αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της ασπιρίνης. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη ουσία δεν αποτελεί μόνο ένα ισχυρό όπλο για ορισμένες μορφές καρκίνου, αλλά και για την καταπολέμηση της γεροντικής άνοιας.

Η μελέτη του ερευνητικού κέντρου Hobart Menzies Research κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από έρευνα σε δείγμα 15.000 Αυστραλών ηλικίας άνω των 70 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ανθρώπους αυτούς δόθηκε ασπιρίνη για μεγάλο χρονικό διάστημα και διαπιστώθηκε ότι περιορίστηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου και άνοιας.

Ο καθηγητής Μαρκ Νέλσον είπε πως αν η ολοκλήρωση της μελέτης επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτά θα σημαίνει πως η ασπιρίνη, ένα φτηνό φάρμακο που δεν χρειάζεται ιατρική συνταγή, θα αντιμετωπίσει σημαντικές παθήσεις «και αυτό θα είναι καλό και για την υγεία και για την οικονομία». 

Ο καθηγητής Νέλσον παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πιθανές παρενέργειες από τη μακροχρόνια κατανάλωση ασπιρίνης (π.χ. αιμορραγία στομάχου ή εγκεφάλου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης