Η οικονομία της Ευρωζώνης επέστρεψε πιθανότατα στην ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, εκτιμά η Κομισιόν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Παρουσιάζοντας σήμερα τις νέες οικονομικές της προβλέψεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ενδεχομένως να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,2% το τρέχον τρίμηνο, και 0,1% το τέταρτο τρίμηνο, έναντι συρρίκνωσης 0,1% που είχε καταγραφεί το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο σύνολο του 2009, διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη του Μαΐου για συρρίκνωση 4,0%, ενώ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,4%.

«Η δυναμική ανάπτυξης… έχει κατά συνέπεια αναθεωρηθεί προς τα επάνω για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, το αποτέλεσμα στην αλλαγή του χρόνου αποδείχθηκε τόσο αδύναμο, που παρά τις νέες προοπτικές και το καλύτερο του αναμενόμενου αποτέλεσμα για το δεύτερο τρίμηνο, η μείωση του ΑΕΠ παραμένει αμετάβλητη», προειδοποίησε η Κομισιόν.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται να είναι σε σημείο καμπής», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια, απέδωσε τις βελτιωμένες προοπτικές κυρίως στα άνευ προηγουμένου κεφάλαια που εισέρρευσαν στην οικονομία από τις κεντρικές τράπεζες και τις δημόσιες Αρχές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης