Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις της Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, περί διαστρέβλωσης των τοποθετήσεών της από εφημερίδες.

Νωρίτερα σήμερα, η Γκάμπι Τσίμερ, σε δήλωση που διανεμήθηκε το πρωί της Τετάρτης από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε «έκπληκτη» από τα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» και του «Έθνους» για τα οποία έλεγε ότι υπήρχαν «διαστρεβλώσεις» στα όσα είχε αναφέρει την Τρίτη σε μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Τσίμερ μάλιστα υποστήριξε ότι ουδέποτε έφερε «σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με τον Γερμανό πολίτη» και άφησε να εννοηθεί ότι «αρχιτέκτονας των διαρροών» ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως τα «ΝΕΑ» και το «Έθνος» δημοσίευσαν και την αντίδρασή του στα όσα εκείνη είπε για το κούρεμα και τους Γερμανούς πολίτες.

Ωστόσο, σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση η εφημερίδα Το Βήμα, αποδεικνύει ακριβώς τι είπε δημοσίως η Γερμανίδα πολιτικός απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Το απόσπασμα αυτό αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να αντικρουστούν οι ισχυρισμοί της περί διαστρέβλωσης.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, σε non paper που διένειμε, έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «αθλιότητα» του Βαγγέλη Βενιζέλου, τονίζοντας ότι ότι ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο μετά από την κ. Τσίμερ και της επετέθη, αντιστρέφοντας τα λεγόμενά της. «Ως εκ τούτου, η πρόεδρος ξαναπήρε τον λόγο και επανέλαβε τη θέση της. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου. Η αθλιότητά του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, δήλωσε ότι η συνάντηση της διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την κυβέρνηση ήταν μια «θεσμική και άρα δημόσια δραστηριότητα που διέπεται από τους κανόνες διαφάνειας, τους οποίους ορθώς αναδεικνύει πάντοτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες της Ένωσης». Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε θεσμικά απαράδεκτο και προσβλητικό τον «ατυχή υπαινιγμό» της κ. Τσίμερ ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο «αρχιτέκτονας των διαρροών» για όσα η ίδια είπε δημόσια σε μία θεσμική διαδικασία. «Αυτά που είπε η κ. Τσίμερ δημοσίως, τα άκουσαν πολλοί παριστάμενοι, οι δε απόψεις του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατυπώνονται, επίσης, δημόσια και επίσημα και δεν διαδίδονται μέσω διαρροών» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Στην αντεπίθεση πέρασε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ. Όπως σχολίασε το γραφείο Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ «εκτελώνισε» τις απόψεις της κ. Τσίμερ και ανέλαβε την πολιτική τους υπεράσπιση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις απόψεις που «θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό γερμανό φορολογούμενο. Τις απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα, που επιπλέον δηλητηριάζουν την γερμανική κοινή γνώμη». Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «αυτές είναι οι απόψεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αυτά είναι τα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται, όπως το Die Linke που καταψήφισε στο γερμανικό κοινοβούλιο όλα τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας». «Ωραία διαπραγμάτευση κάνει στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας που θέλει μάλιστα να ηγηθεί των θέσεων αυτών στις ερχόμενες ευρωεκλογές» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης