«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ένα νησί παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και με τόση έντονη τουριστική κίνηση, ότι θα είχε τόσα προβλήματα που χρειάζονται άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων», δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Θήρα, καθώς έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με τους εν δυνάμει Πολιτευτές Κυκλάδων του Κινήματος Δημήτρη Ντόλκα και Νίκο Κοντογιώργη, συμμετείχαν σε μία ευρύτατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο των Θηρών με την παρουσία εμπόρων, ξενοδόχων, εκπροσώπων ενοικιαζομένων δωματίων και των αρμοδίων αντιδημάρχων, όπως και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Τέρενς Κουίκ είναι:

1.Η δραματική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας με τρεις ιατρούς που καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες των περιφερειακών νήσων όπως η Φολέγανδρος, η Σίκινος και η Ανάφη.

2.Το Ιατρείο της Θηρασιάς που έχει μετατραπεί σε… αποθήκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3.Η κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση τους χειμερινούς μήνες

4.Η ακριβή μονοπωλιακή τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου

5.Η απαράδεκτη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαντορίνης-Θηρασιάς η οποία δεν κόστιζε στο αρμόδιο Υπουργείο περισσότερο από 100.000 ευρώ το χρόνο!

6.Η έλλειψη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

7.Η αύξηση της φορολογίας ακινήτων με αντικειμενικές αξίες που υπερβαίνουν την πραγματικότητα.

8.Η εγκατάλειψη των υποσχέσεων (από τότε που ήταν η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή) δημιουργίας λιμένος και μαρίνας στη Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

9.Δημιουργία γραφείων ΟΑΕΕ καθώς η Σαντορίνη έχει 4.000 επιχειρήσεις με 25.000 εργαζόμενους που εξυπηρετούν 4.000.000 επισκέπτες με 1,3 δις τζίρο, ο οποίος ισούται στο 3,1% επί του ΑΕΠ!

10.Πάταξη του παραεμπορίου το οποίο δεν ελέγχει κανείς, πόσο μάλλον όταν το νησί έμεινε με… ΕΝΑΝ Δημοτικό Αστυνομικό.

Πηγή: newsnow

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης