Τα σχολεία άνοιξαν και τα παιδιά μας από εδώ και πέρα θα μπουν σε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Εκτός από τις σχολικές, τα παιδιά μας έχουν και εξωσχολικές δραστηριότητες, ώστε αναγκάζονται να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι. Επειδή η παιδική παχυσαρκία βρίσκεται σε έξαρση, είναι βασικό εμείς, ως γονείς, να προσέχουμε την διατροφή τους, εντός και εκτός σπιτιού.

Πρέπει να μάθουμε το παιδί μας να τρώει τρία βασικά γεύματα την ημέρα, με ενδιάμεσα σνακ. Τα σνακ θα πρέπει να είναι φρούτα, σαντουιτσάκια, γιαούρτια ή και παγωτό. Βασική προϋπόθεση είναι τα κυρίως γεύματα να τα τρώνε στο τραπέζι και όχι πρόχειρα ή βιαστικά στο κρεβάτι ή την τηλεόραση. Ακόμα, οι ώρες των γευμάτων πρέπει να είναι σταθερές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι καλό να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά και τα γλυκά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να στερούνται τα παιδιά μας. Όλα πρέπει να δίνονται με μέτρο. Επίσης, καλό θα ήταν να ενημερώσουμε συγγενείς και φίλους για τη διατροφή που ακολουθεί το παιδί μας, για να μην νιώθει πιεσμένο και αδικημένο από τους γονείς του στο θέμα του φαγητού.

Μάθετε στα παιδιά σας πόσο ευεργετικός είναι ο αθλητισμός. Μυήστε τα σε κάποιο άθλημα από μικρή ηλικία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

Τέλος, επισκεφτείτε το κυλικείο του σχολείου του παιδιού σας. Ελέγξτε, σε συνεννόηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αν πληροί τις σχετικές οδηγίες του Ε.Φ.Ε.Τ. .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης