Δύσκολη θεωρεί την πιθανότητα της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Καρατζαφέρης αφήνει μόνο μια πιθανότητα αυτοδυναμίας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας, εκτός αν η ΝΔ σπρώξει το ΠαΣοΚ στην αυτοδυναμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε ως «ένδειξη υγείας» τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας και επιτέθηκε στα πολιτικά τζάκια.

«Πιστεύω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να απαλλαγούμε από την αλαζονεία των τριών τζακιών που κυβέρνησαν και βασάνισαν την Ελλάδα. Η οικογένεια Καραμανλή, η οικογένεια Μητσοτάκη, η οικογένεια Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, που έχουν σύνθετες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, εκλογικός στόχος του ΛΑΟΣ είναι να λάβει μία με δύο ψήφους παραπάνω από αυτές που πήρε στις εκλογές του 2007 και όχι το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές.

Για το εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ, απάντησε ότι «ο πολιτικός πρέπει να έχει, εκτός από μεγάλη γλώσσα, και μεγάλα αφτιά» και βεβαίωσε ότι ο ίδιος διαθέτει και τα δύο.

Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό του ΛΑΟΣ από τον πρωθυπουργό ως «ακραίο κόμμα», ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για ένα «λάθος» του κ. Καραμανλή. «Προσβάλλει το 7% του ελληνικού λαού με την πρόσφατη δήλωσή του», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης