Με μουσική από τις ταινίες: Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Ένα αφιέρωμα στα κλασικά σπαγκέτι γουέστερν με τις ανεπανάληπτες συνθέσεις του Ennio Morricone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eίναι πέντε, είναι αδίστακτοι και έχουν σκοπό να μετατρέψουν τη σκηνή του Θεάτρου Badminton σε σαλούν από τις 16 έως τις 25 Σεπτεμβρίου του 2009. Με έντονο άσπρο μακιγιάζ, ριγέ γιλέκα εποχής και σκονισμένες μπότες, oι μουσικοί πιστολέρο της SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA – όπως φανερώνει άλλωστε και το όνομά τους – θα ζωντανέψουν χαρακτηριστικές εικόνες από τα θρυλικά σπαγκέτι γουέστερν του ’60 και του ’70, εκτελώντας τις κλασικές συνθέσεις του Ennio Morricone.

Μια διαφορετική μονομαχία στο Ελ Badminton που θα γοητεύσει με το χιούμορ και την πρωτοτυπία της. Ένας εκρηκτικός οπτικοακουστικός συνδυασμός που ακροβατεί ανάμεσα στη «χειροποίητη» μουσική μαγεία των STOMP, την underground, ρετρό cult ατμόσφαιρα του ROCKY HORROR SHOW και τη γαργαλιστική καλτ ατμόσφαιρα του HAIRSPRAY, μέσα από τα σάουντρακ των πιο αγαπημένων σπαγκέτι γουέστερν του Sergio Leone και άλλων γνωστών κινηματογραφιστών.

Μια ασυνήθιστη μουσική συμμορία που όμοιά της δεν έχουμε παρακολουθήσει ξανά στην Ελλάδα, η SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA προσεγγίζει μ’ έναν εντελώς καινούριο, πρωτότυπο τρόπο την έννοια της σκηνικής αναπαράστασης και της διασκευής γνωστών μουσικών έργων. Πρόκειται για ένα μουσικό παιχνίδι, το οποίο ο σκηνοθέτης και σχεδιαστής του σόου Denis Blais, περιγράφει με δυο λέξεις ως «κινηματογραφικό ηχοτόπιο». Και συνεχίζει εξηγώντας: «…είναι κάτι σαν event. Δεν είναι μόνο συναυλία, γιατί περιέχει πολλά κωμικά και θεατρικά στοιχεία. Μπορείς να φανταστείς τις μπομπίνες των ταινιών να ξεδιπλώνονται μέσα στο κεφάλι των θεατών. Εγώ τους λέω: εμείς θα είμαστε ο Morricone και εσείς ο Leone.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ορχήστρα

BORIS CONLEY
PATRICK CRONIN
GRAEME LEAK
JESS CIAMPA
SHANNON BIRCHALL

Οι Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: DENIS BLAIS
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ : Keith Tucker
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: GLYNIS HENDERSON

Τα γουέστερν που «ζωντανεύουν» στην παράσταση

• Once Upon A Time In The West (Kάποτε στη Δύση)
• The Good, The Bad And The Ugly (Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος)
• A Fistful Of Dollars (Για μια Χούφτα Δολάρια)
• Gunfight At Red Sands (Μονομαχία στην Κόκκινη άμμο)
• Maddalena
• My Name Is Nobody (Το όνομά μου είναι κανένας)
• For A Few Dollars More (Μονομαχία στο Ελ Πάσο)
• Death Rides A Horse (Ο θάνατος καβαλάει άλογο)
• Two Mules For Sister Sara (Δύο Μουλάρια για την αδερφή Σάρα)
• A Fistful of Dynamite (Κάτω τα κεφάλια)
• A Gun for Ringo (Ένα πιστόλι για τον Ρίνγκο)
• Machine Gun McCain
• The Mercenary (Ο μισθοφόρος)

SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA

Γέννημα θρέμμα της Αυστραλίας, η SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA αποτελείται από πέντε μουσικούς που ένωσαν το 2007 το πάθος τους για τις μελωδίες του Ennio Morricone και τις χειροποίητες τεχνικές των ηχητικών εφέ στα γουέστερν του ’60 και ’70. Τα αρχικά μέλη της ορχήστρας ήταν οι Graeme Leak, Patrick Cronin, Boris Conley, David Hewitt και ο Dan Witton. Οι δύο τελευταίοι έχουν αντικατασταθεί από τους Jess Ciampa και Shannon Birchall. Μία μοναδική στο είδος της ορχήστρα, η SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA συνδυάζει τα θεατρικά τρικ και τα ευρηματικά ηχητικά εφέ με τους εκπληκτικούς φωτισμούς και φυσικά τις αγαπημένες μελωδίες του Morricone.

Το σόου τους παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου με μεγάλη επιτυχία, τραβώντας την προσοχή του σκηνοθέτη και σχεδιαστή Denis Blais, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους σε μια πρωτότυπη ιδέα: μια σουρεαλιστική περφόρμανς που θα ζωντάνευε, σύμφωνα με τα λόγια του, τα μουσικά θέματα του Ennio Morricone από τα κλασικά σπαγκέτι γουέστερν του ’60 και του ’70.

Μια σκηνική αναπαράσταση των παύσεων, των ψιθύρων και όλων των άλλων κινηματογραφικών ήχων της Άγριας Δύσης που όπως και τότε στα περίφημα σπαγκέτι γουέστερν του Ιταλού σπεσιαλίστα σκηνοθέτη Sergio Leone και άλλων κινηματογραφιστών, έτσι και τώρα στο σόου της SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA, κατασκευάζονται με χειροποίητο τρόπο και μεγάλη δόση φαντασίας.

Με 100 διαφορετικά όργανα (ανάμεσα στα οποία δεσπόζει το εκπληκτικό ηλεκτρικό όργανο θέρεμιν ή αιθερόφωνο) και μια φανταστική συλλογή μη-μουσικών αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως κρεμάστρες για ρούχα, κουτιά με κορν φλέικς, πλαστικά γάντια κουζίνας, κ.ά., τα μέλη της Ορχήστρας πλημμυρίζουν τη σκηνή με γνώριμους ήχους από το Φαρ Ουέστ: το σφύριγμα της σφαίρας στον αέρα, το τρίξιμο της πόρτας στο σαλούν, το θρόισμα των θάμνων στην έρημο, το ποδοβολητό των αλόγων, τον κούφιο ήχο της γροθιάς.
Το γκρουπ παρουσίασε το πρώτο του σόου ως SPAGHETTI WESTERN ORCHESTRA στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ το 2007, αποκτώντας αμέσως φανατικό κοινό.

Ακολούθησαν εμφανίσεις στο Θέατρο L’ Européen στο Παρίσι, στο Θέατρο St Pauli στο Αμβούργο, στη Φιλαρμονική Koln στην Κολωνία και στο Θέατρο Athenaeum στη Μελβούρνη. Το Φεβρουάριο του 2008, το σόου επέστρεψε στο Μόντρεαλ για το Φεστιβάλ En Lumiere. Η Ορχήστρα εμφανίστηκε στο Θέατρο Café De La Danse στο Παρίσι από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου του 2008, στο Harbourfront Centre στο Τορόντο από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν περιοδεία στις Η.Π.Α. από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου.

Η νέα παγκόσμια περιοδεία του 2009 θα ξεκινήσει από την Αθήνα και το Θέατρο Badminton (16-25 Σεπτεμβρίου), και θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σε Ολλανδία, Λονδίνο, Μπράιτον, Γαλλία και Ιταλία. Τέλος, η Ορχήστρα έχει ανακοινώσει μια ακόμη περιοδεία για την άνοιξη του 2010.

16 – 25 Σεπτεμβρίου 2009
στο Θέατρο Badminton

Γενική Είσοδος : 30 €
Ώρα Έναρξης: 21.00
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
www.ticketnet.gr, 210-8840600

Προπώληση εισιτηρίων:
Με πιστωτική κάρτα:
210 88 40 600, www.ticketnet.gr
Με μετρητά:
Ταμεία Θεάτρου Badminton
Γουδή, 211 10 86 024
Ώρες λειτουργίας Box Office Θεάτρου:
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 19:00,
Σαββάτο & Κυριακή 11:00 – 18:00
Γραφεία Ticketnet
Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, 1ος όροφος,
210 88 40 600, 211 10 86 000
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 21:00,
Σαββάτο & Κυριακή 10:00 – 21:00
Virgin Megastores
Μαρούσι: The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35,
210 63 00 224
Public:
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ: 210 3246210
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινές: 09.00-21.00
Σάββατο: 09.00-20.00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης