Ο Μαργαρίτης Τζίμας υπήρξε επί 31 χρόνια στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας είτε από κομβικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την παρουσία του στη Βουλή. Έχει διατελέσει από το 1982 μέχρι το 1990 δημοτικός σύμβουλος Δράμας, από το 1990 μέχρι το 2002 ήταν δήμαρχος στην ίδια πόλη, ενώ το 2004 εξελέγη βουλευτής. Η θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο κράτησε έως το 2012, αφού προηγουμένως είχε λάβει τη θέση του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ωστόσο ο Μαργαρίτης Τζίμας άφησε πίσω του την πολιτική, αφού πρώτα απογοητεύτηκε από την κατιούσα που αυτή έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, και αποφάσισε να ασκήσει το επάγγελμα του καθηγητή θετικών επιστημών, διδάσκοντας παιδιά γυμνασίου και λυκείου, ενώ προετοιμάζει μαθητές και για τις πανελλήνιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απόφαση -την οποία ακόμα θεωρεί «κορυφαία»- να καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο το 2012, ο πρώην βουλευτής θεώρησε πως δεν είχε λόγο να παραμείνει στην πολιτική σκηνή. Εάν και, όπως επισημαίνει, τα κοινά δεν του ήταν βάρος. Τότε έκλεισε το πολιτικό του γραφείο, μετατρέποντάς το σε φροντιστήριο θετικών επιστημών, στο οποίο διδάσκει αποκλειστικά ο ίδιος. Το φροντιστήριο ειδικεύεται στα μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Χημείας και της Βιολογίας, ενώ έγιναν, όπως τονίζει, προσπάθειες ώστε τα δίδακτρα να κρατηθούν σε λογικές τιμές εν μέσω οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζοντας απόλυτα τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών, οι τιμές των διδάκτρων ανταποκρίνονται στις συνθήκες της εποχής» είχε δηλώσει ενώπιον μαθητών και γονέων στο πλαίσιο των εγκαινίων του φροντιστηρίου του «Δημόκριτος» το 2012.

Πηγή: Παραπολιτικά
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης