Ελληνικές συμμετοχές

-Οι Πολύμερος και Μούγιος κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το χάλκινο μετάλλιο στο Τριπλούν γυναικών πήρε η Πηγή Δεβετζή με άλμα στα 15.23μ. από τη δεύτερη προσπάθειά της.

-Οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ιστιοπλοΐα, στα σκάφη τύπου Yngling.

-Στη 7η θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης, με 46 βαθμούς ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Στην 60η θέση του Μαραθωνίου γυναικών τερμάτισε η Ελένη Δόντα, σημειώνοντας χρόνο 2 ώρες 46 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.

-Αποκλείστηκε από τα Σπριντ ανδρών στην ποδηλασία ο Βασίλης Ρέππας, ο οποίος κατέκτησε την 20η θέση.

– Στη 11η θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκε η Αντωνία Φράι με 72 βαθμούς ποινής, μετά τη διεξαγωγή και της 7ης ιστιοδρομίας στα RS:X γυναικών.

εθνική ομάδα Πόλο των γυναικών τερμάτισε στην τελευταία θέση του Ολυμπιακού τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρωσία με 12-6, σε παιχνίδι για τις θέσεις 7-8.

-Στην 26η θέση της γενικής κατάταξης με 107 βαθμούς ποινής στα Laser της Ιστιοπλοΐας βρίσκεται ο Βαγγέλης Χειμώνας, που ακυρώθηκε στην 6η ιστιοδρομία.

-Στη 17η θέση της γενικής κατάταξης με 70 βαθμούς ποινής βρίσκεται η Ευτυχία Μαντζαράκη, τερματίζοντας 8η στην έκτη ιστιοδρομία των Laser Radial.

Κώστας Γκαρίπης πήρε την πέμπτη θέση στο Β΄ γκρουπ των 94 κιλών της Άρσης Βαρών με 360 κιλά στο σύνολο και περιμένει το Α’ γκρουπ για να ξέρει αν θα προκριθεί.

Αναστάσιος Τριανταφύλλου κατέλαβε την έκτη θέση στο Β΄ γκρουπ των 94 κιλών της Άρσης Βαρών με 351 κιλά στο σύνολο και περιμένει το Α’ γκρουπ για να ξέρει αν θα προκριθεί.

-Την 15η θέση με 101 βαθμούς ποινής πήρε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στα Finn.

-Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης των Tornado με 26 βαθμούς ποινής βρίσκονται οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης, καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της 4η ιστιοδρομίας.  

-Την 7η θέση της 3ης προκριματικής σειράς των 100μ. με εμπόδια γυναικών πήρε η Φλώρα Ρεντούμη με χρόνο 13.56 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Κώστας Μπανιώτης αποκλείστηκε από τον τελικό του Ύψους των ανδρών περνώντας με δεύτερη προσπάθεια τα 2.10, χάνοντας παράλληλα τα 2.15. 

-Αποκλείστηκε στα προημιτελικά των 91 κιλών της Πυγμαχίας ο Ηλίας Παυλίδης, χάνοντας με 7-4 από τον Κουβανό Οσμάι Ακόστα Ντουάρτε.

-Εκτός τελικού στο Ύψος των ανδρών έμεινε ο Κυριάκος Ιωάννου, καθώς δεν έφτασε το όριο πρόκρισης που ήταν στα 2.32 μέτρα. 

Μαραθώνιος

-Η Κωνσταντίνα Τομέσκου από τη Ρουμανία κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, με την Κάθριν Ντερέμπα από την Κένυα να κατακτά το ασημένιο και την Τσουνξίου Ζου από την Κίνα το χάλκινο.

Χόκεϊ επί χόρτου

-Για τον πρώτο όμιλο ανδρών, η Νότια Κορέα κέρδισε με 3-1 το Βέλγιο, ενώ η Νέα Ζηλανδία ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Κίνα. Τέλος, η Γερμανία κέρδισε με 1-0 την Ισπανία.

-Στο δεύτερο όμιλο ανδρών, η Μεγάλη Βρετανία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Καναδά, ενώ το Πακιστάν κέρδισε με 3-1. Τέλος Αυστραλία και Ολλανδία ήρθαν ισόπαλες 2-2.

Κολύμβηση

-Στα 50 μέτρα ελεύθερο, η Γερμανίδα Μπρίτα Στέφεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Ντάρα Τόρες και το χάλκινο η Αυστραλή Κέιτ Κάμπελ.   

-Στα 1.500 μέτρα ελεύθερο ανδρών, ο Ουσάμα Μελίλι από την Τυνησία πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γκραντ Χάκετ από την Αυστραλία και στην τρίτη τον Ράιαν Κοχρέιν από τον Καναδά.

-Η ομάδα γυναικών της Αυστραλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα μικτή ομαδική, με χρόνο 3.52.69, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αμερική και το χάλκινο η Κίνα.

– Το χρυσό μετάλλιο στη Σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα μικτή ομαδική ανδρών κατέκτησε η ομάδα των ΗΠΑ με χρόνο 3.29.34, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό ήταν το όγδοο μετάλλιο για τον Μάικλ Φελπς, ο οποίος έγινε ο μοναδικός αθλητής με αυτή τη συγκομιδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χάντμπολ

-Στον πρώτο όμιλο γυναικών, Ανγκόλα και Καζακστάν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 24-24. Στο δεύτερο παιχνίδι η Νορβηγία κέρδισε με 24-23 τη Ρουμανία. Τέλος, η Κίνα κέρδισε με 21-18 τη Γαλλία. 

-Για το δεύτερο όμιλο γυναικών, η Σουηδία κέρδισε 25-22 τη Βραζιλία. Στο δεύτερο παιχνίδι η Ρωσία κέρδισε 30-29 τη Γερμανία. Τέλος, η Νότια Κορέα επικράτησε της Ουγγαρίας με 33-22.  

Μπάσκετ

-Για τον πρώτο όμιλο γυναικών, η Αυστραλία νίκησε 75-55 τη Ρωσία και η Νότια Κορέα την Λερονία με 72-68. Τέλος, η Βραζιλία κέρδισε τη Λευκορωσία με 68-53.

-Στο δεύτερο όμιλο γυναικών, η Ισπανία κέρδισε το Μάλι με 79-47. Στο δεύτερο παιχνίδι, η Κίνα νίκησε με 79-63 την Τσεχία. Τέλος, οι ΗΠΑ κέρδισαν με 96-60 τη Νέα Ζηλανδία.

Βόλεϊ

-Για τον πρώτο όμιλο ανδρών, η Κούβα νίκησε 3-0 τη Βενεζουέλα. Οι ΗΠΑ κέρδισαν με 3-2 σετ την Πολωνία. Τέλος, η Κίνα κέρδισε 3-0 την Ιαπωνία

-Στον δεύτερο όμιλο ανδρών, το Καζακστάν κέρδισε με 3-1 την Αλγερία. Η Βραζιλία κέρδισε 3-0 την Ιταλία. Τέλος, η Ρωσία νίκησε 3-0 σετ την Σερβία.

Μπιτς βόλεϊ

-Προημιτελικά γυναικών: Ουόλς/Μέι Τρένορ-Ανα Πάουλα/Λαρίσα (Βραζιλία) 2-0, Τιάν Γία/Βανγκ (Κίνα)-Ν. Σβάιγκερ/Σ. Σβάιγκερ (Αυστρία) 2-0. Μπράνα/Γιανγκς (ΗΠΑ)-Ξούε/Ζανγκ Ξι (Κίνα) 0-2, Μπάρνετ/Κουκ (Αυστραλία)-Ταλίτα/Ρενάτα (Βραζιλία) 0-2.

Σόφτμπολ

-Η Κινεζική Ταϊπέι κέρδισε με 2-1 την Κίνα και στο δεύτερο παιχνίδι η Ιαπωνία κέρδισε με 5-2 τη Βενεζουέλα.  Στο τρίτο παιχνίδι η Αυστραλία νίκησε 4-0 τον Καναδά. Τέλος οι ΗΠΑ κέρδισαν με 8-0 την Ολλανδία.

Ποδηλασία

-Πρώτος στα προκριματικά σπριντ ανδρών με χρόνο 9.185, που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ τερμάτισε ο Κρις Χόι, από τη Μεγάλη Βρετανία.

-Η Ρεμπέκα Ρομέρο από τη Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό πουρσουίτ της Ποδηλασίας Πίστας, νικώντας στον τελικό τη συμπατριώτισσά της Γουέντι Χαουβενάγκελ. Η Ουκρανή Λέσια Καλιτόβσκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ιστιοπλοΐα

– Το χρυσό μετάλλιο στα Yngling πήρε το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας, το ασημένιο πήρε η Ολλανδία, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Ελλάδα, με τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη..

-Το χρυσό μετάλλιο στα Finn κατάκτησε ο Μπεν Άινσλι από τη Μεγάλη Βρετανία. Το ασημένιο πήρε ο Αμερικανός Ζαχ Ράιλι και το χάλκινο ο Γάλλος Γκιγιόμ Φλοράν.

-Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 49er της Ιστιοπλοϊας κατέκτησε η Δανία, το ασημένιο η Ισπανία και το χάλκινο η Γερμανία.   

Κωπηλασία

-Το πλήρωμα από την Ολλανδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Τη δεύτερη θέση πήρε η Φινλανδία και την τρίτη ο Καναδάς.

-Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών η Μεγάλη Βρετανία πήρε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο κατέκτησαν οι Πολύμερος και Μούγιος, ενώ την τρίτη θέση πήρε η Δανία.

-Η Δανία πήρε το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών. Αργυρό μετάλλιο πήρε η Πολωνία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς.

-Η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ των γυναικών. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία, ενώ το χάλκινο πήρε η Γερμανία.

-Η Πολωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ανδρών. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία και το χάλκινο η Γαλλία.

-Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην οκτάκωπο γυναικών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ολλανδία και στην τρίτη η Ρουμανία.  

-Ο Καναδάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην οκτάκωπο των ανδρών. Η Μεγάλη Βρετανία πήρε το αργυρό και οι ΗΠΑ το χάλκινο.

Σκοποβολή

-Ο Τζιάν Κιού από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην καραμπίνα τριών στάσεων. Ο Ουκρανός Γιούρι Σουχορούκοβ πήρε το ασημένιο και ο Σλοβένος Ράιμοντ Ντέμπεβετς το χάλκινο.

Τένις

-Το χρυσό μετάλλιο στο διπλό γυναικών του Τένις κατέκτησαν οι Σερένα και Βίνους Ουίλιαμς, κερδίζοντας στον τελικό τις Ισπανίδες Βιρζίνια Ρουανό Πασκουάλ και Αναμπέλ Μεντίνα Γκαρίγκες με 2-0 σετ. Οι Κινέζες Γιαν Ζι και Ζενγκ Γίε κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών.

-Το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών του τένις κατέκτησε η Ρωσίδα Έλενα Ντεμεντίεβα, κερδίζοντας στον τελικό συμπατριώτισσά της Ντινάρα Σάφινα 2-1 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η επίσης Ρωσίδα Βέρα Ζβονάρεβα.

-Στο μονό των ανδρών ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας με 3-0 τον Χιλιανό Φερνάντο Γκονζάλες. Το χάλκινο κέρδισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Πινγκ πονγκ

-Η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό γυναικών, κερδίζοντας στον τελικό τη Σιγκαπούρη με 3-0 Η Νότια Κορέα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πάλη

-Η Καόρι Ίτσο από την Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 63 κιλών της πάλης, κερδίζοντας στον τελικό την Αλένα Καρτάσοβα από την Ρωσία. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν η Αμερικανίδα Ράντι Μίλερ και η Γελένα Σαλίγκινα από το Καζακστάν.

-Η Κινέζα Τζιάο Ουάνγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 72 κιλών, νικώντας στον τελικό τη Βουλγάρα Στάνκα Ζλάτεβα. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Κιόκο Χαμαγκούτσι από την Ιαπωνία και η Αγκνιέσκα Βίεστσεκ από την Πολωνία.

Πόλο

-Για τις θέσεις 7-8 στις γυναίκες η Ελλάδα έχασε με 12-6 από τη Ρωσία. Στα προημιτελικά σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Κίνα-Αυστραλία 11-12, Ιταλία-Ολλανδία 11-13 (στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 8-8).

Ενόργανη γυμναστική

-Ο Κάι Ζου από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις Ασκήσεις Εδάφους της Ενόργανης Γυμναστικής. Δεύτερος κατετάγη ο Ισπανός Χερβάσιο Ντεφέρ και τρίτος ο Ρώσος Άντον Γκολοτσούτσκοβ.

-Η Ουν Τζονγκ Χονγκ από την Βόρεια Κορέα κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Άλμα της Ενόργανης Γυμναστικής γυναικών. Τη δεύτερη θέση πήρε η Γερμανίδα Οξάνα Τσουσοβίτινα και την τρίτη η Κινέζα Φέι Τσενγκ.

-Ο Κιν Ξιάο από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Ίππο της Ενόργανης γυμναστικής. Ο Κροάτης Φίλιπ Ούντε τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Βρετανός Λούις Σμιθ.

-Η Σάντρα Ιζμπάσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις Ασκήσεις Εδάφους, με την Αμερικανίδα Σον Τζόνσον να παίρνει την δεύτερη θέση και την επίσης Αμερικανίδα Νάστια Λιούκιν την τρίτη.

Ξιφασκία

-Στην Ομαδική Σπάθη ανδρών η Γαλλία πήρε το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας στον τελικό την Αμερική, ενώ η Ιταλία πήρε την τρίτη θέση.

Μπάντμιντον

-Οι Χιοτζούνγκ Λι/Γιονγκντάε Λι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο του μικτού διπλού, νικώντας τους Λιλιγιάνα/Νόβα Ουιντιάντο από την Ινδονησία. Οι Κινέζοι Χανμπίν Χε/Γιάνγκ Γιού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

-Ο Νταν Λιν από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό των ανδρών, κερδίζοντας στον τελικό τον Τσονγκ Ουέι Λι από τη Μαλαισία. Ο Κινέζος Τζιν Τσεν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μπέιζμπολ

-Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι, η Νότια Κορέα κέρδισε με 1-0 την Κίνα.

Σφυροβολία

-Ο Σλοβένος Πρίμοζ Κόζμους κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Λευκορώσος Βαντίμ Ντεβιατόφσκι και το χάλκινο ο συμπατριώτης του Ιβάν Τσικάν.  

Άρση βαρών

-Ο Ιλία Ιλίν από το Καζακστάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 94 κιλών. Δεύτερος τερμάτισε ο Πολωνός Σίμον Κολέτσκι και τρίτος ο Ρώσος Χατζιμουράτ Ακάεβ.

3.000μ. στιπλ

-Η Ρωσίδα Γκουλνάρα Σαμίτοβα-Γκάλκινα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα στιπλ. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Γιουνίς Γιεπκορίρ από την Κένυα και το χάλκινο η Ρωσίδα Εκατερίνα Βόλκοβα.

Καταδύσεις

-Η Κινέζα Τζινγκτζίνγκ Γκούο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις Καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ. γυναικών. Δεύτερη ήρθε η Ρωσίδα Γιούλια Παχάλινα και τρίτη η Κινέζα Μινξία Γου.   

100μ.

-Η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ πήρε το χρυσό στα 100μ. γυναικών Δεύτερη και τρίτη τερμάτισαν οι συμπατριώτισσές της Κερόν Στιούαρτ και Σερόν Σίμπσον.

Τριπλούν

-Η Φρανσουά Μπανγκό-Ετονέ από το Καμερούν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τριπλούν. Η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα ήρθε δεύτερη, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χρυσοπηγή Δεβετζή.  

10.000 μέτρα

-Ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπέκελε πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27.01.17, που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο κέρδισε ο επίσης Αιθίοπας Σιλεσί Σιχίνε και το χάλκινο ο Κενυάτης Μίκαχ Κόγκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης