Συνεχίστηκε την Πέμπτη, παρουσία συγγενών και φίλων του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Ρίο, η δίκη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Οι μνήμες από το τραγικό συμβάν ζωντάνεψαν στη δικαστική αίθουσα και μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της δίκης ήταν η κατάθεση του μικρού αδελφού του εκλιπόντος, του Ανδρέα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε δίπλα του μετά το τροχαίο. «Εγώ ήμουν περίπου τέσσερα μέτρα μπροστά από τον αδελφό μου. Βλέπω να έρχεται ένα μαύρο τζιπ με υπερβολική ταχύτητα. Αφού προφύλαξα τον εαυτό μου και πέρασε από μένα, γύρισα πίσω για να δω τον αδελφό μου» είπε ο Ανδρέας Τζαβάρας. Όπως κατέθεσε, ο αδελφός του χτυπήθηκε από το τζιπ, εκτινάχθηκε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε στην πόρτα ενός εκ των δύο αυτοκινήτων που ακολουθούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε η κατάθεση των γονιών του Πάνου Τζαβάρα, οι οποίοι ζήτησαν τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους. Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν και ο παππούς του παιδιού Ανδρέας Δούρος, ο οποίος ανέφερε ότι έχει καθίσει άπειρες φορές «στο σημείο όπου η κυρία με το τζιπ τσάκισε, στην κυριολεξία, τον εγγονό μου», για να δει -όπως είπε- την οδηγική συμπεριφορά των διερχόμενων οδηγών, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες τούς αναγκάζουν να μειώνουν ταχύτητα.

Η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αικατερίνης Αρβανίτη δεν έθεσε ερωτήματα στον αδελφό του Πάνου. Ένας εκ των συνηγόρων της μάλιστα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η εισαγγελέας έθεσε ερωτήματα σε έναν ανήλικο μάρτυρα καθώς και για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκαν, ακόμα και από τους πραγματογνώμονες, οι αυτόπτες μάρτυρες κι έθεσε αίτημα να εξεταστούν αμέσως μετά τον αδελφό του νεκρού.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thebest

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης