Η φιλική συντριβή (5-0) του Ολυμπιακό από τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» επέφερε αναστάτωση στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο», ωστόσο, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Ο Ιταλός μέσος της ομάδας του Πειραιά Enzo Maresca, με δηλώσεις του στο περιθώριο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 2ης αγωνιστικής (σ.σ. με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ») από την Super League και τον ΠΣΑΠ υποστήριξε ότι η βαριά ήττα από τον Εργοτέλη θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η πεντάρα από την ομάδα του Ηρακλείου μας έκανε καλό, γιατί μας ξύπνησε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δύσκολο όταν χάνεις με 0-5. Ήταν κακό και για εμάς και για την ομάδα και για τους φιλάθλους, αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κερδίσει όλα τα επίσημα παιχνίδια. Μας έκανε καλό αυτή η ήττα γιατί μας ξύπνησε», τόνισε αρχικά ο Maresca.

Ο 29χρονος άσος εν συνεχεία αναφέρθηκε στον μικρό «Γολγοθά» που περιμένει την ομάδα του, με τα έξι δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League:

«Οι μεγάλες ομάδες παίζουν στα δύσκολα παιχνίδια. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη το Σάββατο. Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα το καλύτερο είναι η νίκη να συνδυάζεται με καλή απόδοση. Όλοι αυτό θέλουμε. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν έχεις καλή απόδοση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το αν έχει αγωνιστεί ξανά ως στόπερ, θέση στην οποία έπαιξε στο φιλικό με τον Εργοτέλη ανέφερε: «Δύο – τρεις φορές στο παρελθόν. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και θα παίξω όπου χρειαστεί. Κι αν χρειαστεί αλλού, θα το κάνω επίσης. Όλοι μαθαίνουμε τα πάντα για την ομάδα, κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Δεν είναι ατομικό άθλημα το ποδόσφαιρο, δεν παίζουμε τένις. Εγώ προτιμώ να παίζω στη μεσαία γραμμή και να βγαίνω στην επίθεση, αλλά στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να μπορείς και να μαρκάρεις». Όσον αφορά το φοβερό του γκολ με τη Λάρισα, τόνισε: «Το γκολ στη Λάρισα μας έδωσε τους τρεις βαθμούς. Απ` τη στιγμή που νικήσαμε, είναι πιο σημαντικό, αφού τότε είχαμε ηττηθεί».

Τέλος αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει στη δράση, μετά τον τραυματισμό που είχε στο φιλικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη τόνισε: «Ελπίζω το συντομότερο δυνατό. Αρχίζω ήδη να νιώθω καλύτερα από τη στιγμή που δεν έχω κάνει και προετοιμασία. Πιστεύω ότι χρειάζομαι 10-15 μέρες. Ελπίζω να προλάβω το ματς με την Αρσεναλ. Είναι πολύπλοκη η επιστροφή μου, από τη στιγμή που δεν έκανα προετοιμασία. Όταν επιστρέψω θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να είμαι 100% έτοιμος».

Με Galletti και Τοροσίδη στην αποστολή
 
Στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον Σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα συμπεριλήφθηκε ο Luciano Galletti. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της ομάδας του Πειραιά προπονήθηκε κανονικά σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Temuri Ketsbaia.
 
Στους «εκλεκτούς» του Γεωργιανού τεχνικού για την αναμέτρηση με τους «αργοναύτες» συγκαταλέχθηκαν επίσης και τα ονόματα των Matt Derbyshire και Ιεροκλή Στολτίδη, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Εργοτέλη, καθώς και αυτό του Βασίλη Τοροσίδη, που είχε προφυλαχθεί από την εν λόγω αναμέτρηση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο ο Maresca, ο Michal Zewlakow ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ δεν προπονήθηκε ο Olof  Mellberg, καθώς έφτασε αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Temuri Ketsbaia ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του για το παιχνίδι με την Καβάλα, την οποία αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ.

Δύο εβδομάδες εκτός ο Σοϊλέδης

Δύο εβδομάδες νοκ-άουτ θα παραμείνει ο Άρης Σοϊλέδης. Ο 18χρονος μέσος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστημα απουσίας περίπου δεκαπέντε ημερών.

Κάτι που σημαίνει ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Temuri Ketsbaia, δε θα έχει στη διάθεσή του τον νεαρό άσο στα παιχνίδια με την Καβάλα, τον ΠΑΟΚ, καθώς και σε αυτό με την Alkmaar για το Champions League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης