Πολλές μητέρες ρωτούν πώς θα βοηθήσουν το παιδί τους να μιλήσει πιο γρήγορα. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι εμείς οι γονείς με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να ωθήσουμε τα παιδιά μας να μιλήσουν πιο γρήγορα, να αγαπήσουν τα γράμματα και αργότερα να μάθουν να διαβάζουν γρηγορότερα από τα άλλα.

Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα βασικά tips ορθής γονεϊκής κατεύθυνσης προς αυτόν τον σκοπό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μιλάτε στο παιδί σας από όταν είναι πολύ μωρό, καθαρά και φωναχτά. Όσο πιο μικρό είναι, τόσο πιο κοντά να του μιλάτε, για να βλέπει και τα χείλη σας. Όσο μεγαλώνει, συνηθίστε να του περιγράφετε ό,τι το περιβάλλει, να του λέτε τι κάνετε, πού πάτε, με ποιον, για ποιο λόγο κ.λπ.

– Μην αμελείτε να του διαβάζετε ιστορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλύτερη ώρα βέβαια είναι αυτή πριν κοιμηθεί. Αν είναι αρκετά μεγάλο, συζητήστε μαζί του για την ιστορία που διαβάσατε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων υποστηρίζει ότι, όσο πιο νωρίς διαβάζετε στα παιδιά, τόσο το καλύτερο, και προτείνει να ξεκινάτε από την ηλικία των τριών μηνών! Το μωρό δεν καταλαβαίνει την ιστορία, αλλά ακούει τη φωνής σας, βλέπει τις εκφράσεις σας και αισθάνεται ασφάλεια με τη φωνή σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης