Ο Ολυμπιακός παραμένει ασταμάτητος στην Ευρωλίγκα και προσέθεσε στα… θύματά του και τη Σιένα.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε την Παρασκευή με 70-62 των Τοσκανών στη Φλωρεντία και έκανε το «4 στα 4» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους επί ιταλικού εδάφους, ωστόσο ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι πετυχαίνοντας το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και με έξι προσωπικούς πόντους του Γιώργου Πρίντεζη προηγήθηκαν με 11-0 στο τρίτο λεπτό του ματς.

Μάλιστα οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν… δύσκολη τη ζωή των Ιταλών με την άμυνά τους με αποτέλεσμα η Σιένα να σκοράρει μετά από 3.5 λεπτά στο ματς κι αφού είχαν έξι άστοχα σουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με εννέα πόντους (20-11), ωστόσο στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οι Ιταλοί «ψαλίδισαν» τη διαφορά μειώνοντας στους επτά πόντους (15-22).

Πάντως σε εκείνο το σημείο ο Μάντζαρης με μία τρίποντη-«βόμβα» και με τον Ντάνστον να είναι ανίκητος κάτω από τη ρακέτα, η ομάδα του Πειραιά διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας από την αντίπαλό της.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» με πέντε συνεχόμενους πόντους του Λοτζέσκι εκτόξευσαν τους 16 πόντους τη διαφορά (36-20) λίγο πριν το ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 36-23.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Σιένα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο παρκέ και με τρίποντο του Ρότσεστι κατέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (26-36), ωστόσο η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήταν άμεση, καθώς με δύο τρίποντα των Μάντζαρη και Πρίντεζη βρέθηκαν στο +17 (43-26).

Εν συνεχεία οι Τοσκανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, ωστόσο ο Σπανούλης πήρε το… όπλο του και με πέντε προσωπικούς πόντους και μία ασίστ για alley-hoop του Πέτγουεϊ βοήθησε τους πρωταθλητές Ευρώπης να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 12 πόντους (54-42).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Ιταλοί ροκάνισαν τη διαφορά, φτάνοντας στο 49-56 οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν… γκάζι και με σερί 8-0 η ελληνική ομάδα ξέφυγε και πάλι (64-49).

Οι γηπεδούχοι, που «ξύπνησαν» αργά μείωσαν σε 60-65 περίπου 35” πριν το τέλος, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από μία…αξιοπρεπή ήττα.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον Ολυμπιακό στο ματς με τη Σιένα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Σέντρικ Σίμονς.

Πιο συγκεκριμένα ο σέντερ των Πειραιωτών υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης κι έμεινε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή της αποστολής των «ερυθρόλευκων» στην Ελλάδα ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη και κατ’ επέκταση να καθοριστεί το χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 23-36, 42-54, 62-70.

Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 5, Χάντερ 6, Κούρνο 3, Ρότσεστι 13, Κάρτερ 4, Ρες 5, Όρτνερ 2, Χάκετ 6, Ίνγκλις 13, Γκριν 5.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Πέτγουεϊ 4, Λο 6, Ντάνστον 9, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 8, Σλούκας 4, Σίμονς, Μπέγκιτς 9, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 9.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης