Το ρομπότ με τους δύο βραχίονες, που χρησιμοποιείται σε διαστημικές αποστολές, κατεβαίνει στη… γη, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν πως με μικρές τεχνικές αλλαγές μπορεί να κάνει βιοψίες με αξιοσημείωτη ταχύτητα, ακρίβεια και συνέπεια.

Το χειρουργικό ρομπότ, ή αλλιώς IGAR (Image-Guided Autonomous Robot), όπως εξηγεί η ΝASΑ, εάν εξοπλιστεί με το κατάλληλο λογισμικό, είναι ικανό να εντοπίσει με ιδιαίτερη ακρίβεια την προβληματική περιοχή και με μία βελόνα να αφαιρέσει ιστό ώστε να πραγματοποιηθεί η βιοψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Δόκτορας Mehran Anvari, Διευθύνων Σύμβουλος και Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Καινοτομικής Χειρουργικής του Καναδά (Canada’s Centre for Surgical Invention and Innovation), το ρομπότ αυτό εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την δειγματοληψία καθιστώντας την ως μια πολύ απλή διαδικασία, θα μειώσει τον πόνο, θα εξοικονομήσει χρόνο αλλά και χρήματα για τους ασθενείς.

Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αυτή η ανακάλυψη έχει πολλές προοπτικές αφού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για να βοηθήσει τους χειρούργους με την αφαίρεση αποκλειστικά του όγκου, χωρίς την ανάγκη μαστεκτομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης