Με στόχο την ασφαλέστερη περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, οι τεχνολογικές εταιρίες Microsoft, Google και Facebook προκαλούν τους «καλούς» χάκερ να σπάσουν τα συστήματα τους έναντι… αμοιβής, προκειμένου να εντοπίζουν διάφορους ηλεκτρονικούς «ιούς».

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των «φιλικών» χάκερ φέρει την ονομασία Hackerone και οι πριμοδοτήσεις κυμαίνονται από 300 έως και 5.000 δολάρια, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας, το σύστημα και την επικινδυνότητα του ιού. Η αξιολόγηση θα γίνεται από ειδικό πάνελ, για το οποίο υπεύθυνη θα είναι η Google, που θα καθορίζει και την αμοιβή. Το «πριμ» θα καταβάλλεται από τη Microsoft και το Facebook.
Όσο για το ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα, ο μόνος περιορισμός είναι ότι οι υποψήφιοι χάκερ δεν πρέπει να βρίσκονται σε χώρες που οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπορικές σχέσεις (π.χ. Κούβα, Ιράν, Συρία, Βόρεια Κορέα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας αφού στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά, αρκεί να έχουν την έγκριση των γονιών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες https://hackerone.com/ibb

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης