[Αρχική δημοσίευση 3/9/2012] Όλοι οι hardcore fans των adventures έχουν πλέον έναν παραπάνω λόγο να είναι χαρούμενοι, καθώς πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα ότι στις αρχές του 2013 (μέσα στο πρώτο τρίμηνο λένε οι αρχικές εκτιμήσεις) θα βγει στην αγορά το πολυαναμενόμενο sequel ενός τίτλου που αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για το είδος του. Πιο συγκεκριμένα, η Revolution Software, επιβεβαίωσε τις ολοένα και εντεινόμενες φήμες που την ήθελαν να ετοιμάζει το πέμπτο κατά σειρά sequel του περίφημου Broken Sword, με τίτλο The Serpent’s Curse.

Η ιστορία ξεκινάει σε μια γκαλερί έργων τέχνης στο Παρίσι. Εκεί βρίσκεται ο πρωταγωνιστής της σειράς Broken Sword, George Stobbart μαζί με την κοπέλα του, Nico. Ως γνωστόν οι δυο τους τραβάνε τους μπελάδες…σαν μαγνήτης. Ξαφνικά η πόρτα της γκαλερί ανοίγει απότομα και εισβάλει βίαια στον χώρο ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος αφού σκοτώνει εν ψυχρώ έναν άντρα σε απόσταση δύο βημάτων από τον George, αρπάζει έναν πίνακα και το βάζει στα πόδια. Έτσι οι ήρωές μας βρίσκονται άθελα τους μπλεγμένοι σε μια περίεργη περίπτωση ένοπλης ληστείας. Κάπως έτσι, έξι χρόνια μετά το Angel of Death, το Broken Sword επιστρέφει στις ζωές μας δίνοντας τέλος στην αναμονή χιλιάδων φανατικών φίλων του είδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Broken Sword: The Serpent’s Curse θα χρησιμοποιεί το γνωστό point & click σύστημα, ενώ θα εξελίσσεται σε ένα δισδιάστατο HD περιβάλλον, χρησιμοποιώντας όμως τρισδιάστατα μοντέλα για τους χαρακτήρες. Το παιχνίδι θα τρέχει τόσο σε PC (Windows, Linux), όσο και σε Mac και smartphones με λειτουργικό iOS ή Android, ενώ εξετάζεται κι η περίπτωση να υπάρξουν εκδόσεις για PlayStation 3 και Xbox 360.

[UPDATE: 1/2/2013] Τo πέμπτο μέλος της σειράς θα καθυστερήσει.

H κυκλοφορία του Broken Sword: The Serpent’s Curse αναβάλλεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Ο λόγος της καθυστέρησης έχει να κάνει με την υπόσχεση των developers για πρόσθετο περιεχόμενο στην περίπτωση που συγκεντρωνόταν ένα συγκεκριμένο ποσό μέσα από τη διαδικασία χρηματοδότησης στο Kickstarter. Ο αρχικός στόχος ήταν τα 400.000 δολάρια και το ποσό ανήλθε τελικά στα 771.560 δολάρια. Σημειωτέον, η διαδικασία έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Broken Sword: The Serpent’s Curse αναπτύσσεται από την Revolution Software και, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, πρόκειται να κυκλοφορήσει για PC (Windows και Linux), Mac και smartphones με λειτουργικό iOS και Android, ενώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμα η μεταφορά του στις κονσόλες.

[UPDATE 2: 5/11/2013 – Το The Serpent’s Curse σε δύο επεισόδια] Όπως ανακοίνωσε η Revolution Software, το Broken Sword: The Serpent’s Curse θα χωριστεί σε δύο μέρη, το πρώτο εκ των οποίων θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου με το δεύτερο να ακολουθεί κάποια στιγμή εντός του Ιανουαρίου του 2014. Η τιμή του κάθε επεισοδίου θα είναι 9,99 λίρες (περίπου 11,9 ευρώ), ενώ θα υπάρχει η επιλογή να τα αποκτήσετε μαζί στην τιμή των 14,99 λιρών (περίπου 17,9 ευρώ).

Να υπενθυμίσουμε ότι το The Serpent’s Curse αναπτύχθηκε χάρη στo επιτυχημένο Kickstarter εγχείρημα που επέφερε 771.560 δολάρια στα ταμεία της Revolution τον Σεπτέμβριο του 2012, ένα σαφέστατα υπέρογκο ποσό αν αναλογιστείτε ότι ο αρχικός στόχος περιοριζόταν στα 400.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι είχαν στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια της Αγγλικής εταιρίας θα παραλάβουν δωρεάν και τα δύο επεισόδια όταν γίνουν διαθέσιμα.

Ο Charles Cecil, ο διευθυντής της Revolution Software, δήλωσε ότι κάθε επεισόδιο θα προσφέρει μία πλήρη εμπειρία σαν να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Στο Broken Sword: The Serpent’s Curse θα πρωταγωνιστούν για άλλη μία φορά οι George Stobbart και Nico Collard, με την ιστορία τους να ξεκινάει σε μία γκαλερί στο Παρίσι όπου θα χρειαστεί να ερευνήσουν την κλοπή ενός μυστηριώδους πίνακα. Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία επικίνδυνη ιστορία συνομωσίας.

Το πρώτο επεισόδιο του Broken Sword: The Serpent’s Curse αναμένεται να διατεθεί στα SteamGOG.com καθώς και στο επίσημο site της Revolution Software από τις 4 Δεκεμβρίου για PC και Mac ενώ μερικές γμέρες αργότερα θα κυκλοφορήσει για PS Vita καθώς και iOS και Android συσκευές.

Συντάκτης: markodisrm@hotmail.com (Νικόλας Μαρκόγλου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης