Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών με τη χρήση πλαστών καρτών-κλώνων (skimming), προχώρησαν άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε μετά από παρακολούθηση ενός από τα μέλη του κυκλώματος, ενός 43χρονου, ο οποίος προέβαινε σε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ με κάρτες-κλώνους. Όταν ο δράστης συναντήθηκε σε πολυτελές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με τους δύο συνεργούς του, ηλικίας 36 και 37 ετών, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση του νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Πρόκειται για μέλη σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών, υπέκλεπτε τα δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και τα ΡΙΝ καρτών, κατασκεύαζε κάρτες-κλώνους και έκανε παράνομες αναλήψεις.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 74 κάρτες κλώνοι, 3.825 ευρώ (χρήματα που προέρχονται από τις παράνομες αναλήψεις), 7 κινητά τηλέφωνα, 2 πτυσσόμενα γκλομπ, ένα μαχαίρι, ένα στιλέτο, καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για διεθνές κύκλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης