Θύμα κινηματογραφικής απαγωγής έπεσε Έλληνας εκπαιδευτικός στο Βόρειο Πακιστάν. Περισσότεροι από 30 ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Έλληνες Εθελοντές», στην οποία είναι μέλος ο 50χρονος, και αφού σκότωσαν τον φρουρό, απήγαγαν τον εκπαιδευτικό μαζί με έναν Πακιστανό αστυνομικό, τον οποίο απελευθέρωσαν αργότερα.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής. Συνήθως, μέχρι τώρα, στο Πακιστάν γίνονται απαγωγές είτε από φανατικούς Ισλαμιστές ή από συμμορίες για οικονομικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνήθως οι δράστες επικοινωνούν με την αστυνομία περίπου 10 μέρες μετά την απαγωγή και ζητούν ή λύτρα ή την απελευθέρωση κάποιου συντρόφου τους» είπε στη zougla.gr ο πρέσβης της Ελλάδας στο Πακιστάν, κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον εκπαιδευτικό.

Τα τελευταία 12 χρόνια ο 50χρονος δάσκαλος, ο οποίος είναι ανύπαντρος, έπαιρνε απόσπαση από το σχολείο του (κάθε Απρίλιο με Δεκέμβριο) και ζούσε στο Πακιστάν, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη φυλή Kalas (Καλάς).

«Τον γνωρίζω καλά, έχω δει το έργο του. Έχει προσφέρει πολλά στη συγκεκριμένη φυλή -και όχι μόνο» υποστήριξε ο κ. Μαυροειδής, ο οποίος για τον λόγο αυτό διέκοψε τις διακοπές του και επιστρέφει εσπευσμένα στο Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης