Κατηγορηματικά απέρριψε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντοχές στην κοινωνία, ούτε στο πολιτικό σύστημα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης, ότι δεν γίνεται να ψηφιστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα υπογραμμίζοντας ότι: «Εάν κάποιοι από τους εταίρους στο εξωτερικό θεωρούν ότι γίνεται να ψηφιστούν, ας βρουν αυτοί τους βουλευτές να τα ψηφίσουν. Εμείς θεωρούμε τι δεν γίνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ίδιος αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και των αγροτεμαχίων υποστήριξε ότι είναι ένας αντικειμενικός φόρος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι δίκαιος γιατί δεν υπάρχει αγορά ακινήτων: «Aν πούμε στον αγρότη ότι δεν φορολογούμε τα αγροτεμάχια αλλά τα παίρνουμε πολλαπλάσια από το ακίνητο και το οικόπεδο σου εντός σχεδίου τότε είναι σαν τον κοροϊδεύουμε. Άρα για εμάς το ζήτημα είναι καθαρό, από αυτό που πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης τελευταία φορά να πληρώσει κλιμακούμενα με μείωση σε ένα ποσοστό της τάξεως 15% ,αυτό είναι πιο δίκαιο».

Όσον αφορά τη διαφοροποίηση στελεχών από βασικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος ο ίδιος υπογράμμισε ότι νιώθει άβολα να συγκυβερνεί με την ΝΔ, καθώς δεν υπάρχει καμία ιδεολογική σχέση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι: «Όπως ο Σαμαράς έλεγε άλλα προεκλογικά και αλλά έκανε μετεκλογικά τα ίδια θα κάνει και ο κ. Τσίπρας».

«Ας μην γελιόμαστε στα Ζάππεια έλεγε ο κ. Σαμαράς ότι με τα 17 δις ευρώ δεν θα χρειαστούν φορολογικά μέτρα και μειώσεις μισθούς και συντάξεων, να θυμίσω τι έλεγαν οι Βουλευτές της ΝΔ για τα χαράτσια του κ. Βενιζέλου και τώρα δεν λένε τίποτα; Όταν είσαι έξω από τον χορό λες αλλά πράγματα. Τι έγιναν από όλα αυτά που υποστήριζαν προεκλογικά η ΝΔ με τα Ζάππεια και τα 17 δις ευρώ, και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσει το μνημόνιο. Τίποτα δεν έγινε γιατί και οι δυο πολιτικές αιωρούνται από την πραγματικότητα, και όσο αιωρούμαστε από την πραγματικότητα την πληρώνει επώδυνα ο λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: axeloostv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης