Βαθμό-χρυσάφι, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του -21 Euro 2011 κατέκτησε η Εθνική Ελπίδων.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αναδείχθηκε σήμερα ισόπαλη 1-1 με την Αγγλία στην Τρίπολη και έτσι διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την επίτευξή του μεγάλου της στόχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, μετά το γκολ του Daniel Sturridge στο 5’ δεν κατάθεσε τα όπλα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 40’ με τον Νίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίποντο στην σημερινή αναμέτρηση, ωστόσο ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές (58′, 88′) από θέση τετ α τετ τον πορτιέρο των «λιοναρίων».

Επόμενος αγώνας για την Εθνική Ελπίδων ο εντός έδρας με την Πορτογαλία, που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου. 
 
Ελλάδα (Νίκος Νιόπλιας): Λάμπρου, Αργυρόπουλος, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Πλιάτσικας, Νίνης, Δημούτσος (77΄ Σιάκας), Μήτρογλου (90′ Παυλής), Ταχτσίδης (56΄ Ριζογιάννης), Κουτσιανικούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγγλία (Στιούαρτ Πιρς): Λόουτς, Νότον, Γκιμπς, Μουάμπα, Μανσιέν, Τόμκινς, Γουίλσιρ, Ρόντγουελ (57΄ Άντισον), Στάριτζ (28΄ Γουέλμπεκ,75΄ Σίαρς), Ρόουζ, Κλέβερλι.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

Ελλάδα 3 7 (5-2)
Αγγλία 2 4 (3-2)
Πορτογαλία 1 3(4-1)
ΠΓΔΜ 2 0 (2-5)
Λιθουανία 2 0 (1-5)

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Νίκος Νιόπλιας (προπονητής Ελλάδας): «Ηξερα ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο ματς για τους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Οι Αγγλοι ξεκίνησαν καλά και ήταν ανώτεροι στα πρώτα 15 λεπτά. Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς η ομάδα μας είναι καινούργια, με πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ, οι οποίοι δεν έχουν εμπειρίες από μεγάλους αγώνες. Είναι η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιεί αρκετούς παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν και στην Νέων. Στη συνέχεια πήραμε τον έλεγχο και θα μπορούσαμε να πάμε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ μας, αν ο Σιόβας ευστοχούσε στην κεφαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε εμείς τις μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος γιατί αντιμετωπίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο και κοιτάμε, πλέον, τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς. Ελπίζω σε ένα μήνα να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ομάδας, όπως το ταλέντο και η αγωνιστικότητα φάνηκαν στο γήπεδο».

Στιούαρτ Πιρς (προπονητής Αγγλίας): «Θεωρώ ότι η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Η Αγγλία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και η Ελλάδα στο δεύτερο. Οι περισσότερες ευκαιρίες της ελληνικής ομάδας προήλθαν από λάθη της άμυνάς μας και ήμασταν τυχεροί, καθώς ο τερματοφύλακάς μας βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά. Συναντήσαμε άψογη φιλοξενία, ενώ και οι εγκαταστάσεις ήταν εξαιρετικές. Ελπίζω να ανταποδώσουμε όλα αυτά στην Αγγλία. Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι ο όμιλος με Πορτογαλία και Ελλάδα θα είναι δύσκολος. Μπορώ να πω ότι η ελληνική ομάδα ήταν πολύ οργανωμένη, με καλούς ποδοσφαιριστές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης