Η επίθεση της οργάνωσης βίας al-Shabaab σε εμπορικό κέντρο της πόλης Nairobi της Κένυας, η οποία κόστισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους, έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη στη χώρα από το 1998.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας από κοντινό μαγαζί της περιοχής, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δύο βδομάδες, δείχνει δύο ενστόλους να κρατούν δύο μεγάλες σακούλες φορτωμένες με πράγματα και να αποχωρούν από το κτήριο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχική ανακοίνωση του κενυατικού στρατεύματος αναφέρεται ότι τα άτομα που μετέφεραν τις σακούλες όντως ανήκουν στο στράτευμα, όμως το περιεχόμενο του φορτίου δεν ήταν άλλο από μερικά μπουκάλια νερό. Ωστόσο, σε νέα ανακοίνωση ο στρατηγός Julius Karangi παραδέχθηκε ότι οι άνδρες του είχαν ιδιοποιηθεί πληθώρα αντικειμένων. Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών από το εμπορικό κέντρο.

«Η πειθαρχία είναι το σήμα κατατεθέν του στρατεύματός μας και δεν παίζουμε με τέτοια ζητήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργήσαμε άμεσα. Και οι δύο έχουν ήδη απολυθεί από το στράτευμα και βρίσκονται υπό κράτηση» υπογράμμισε ο Julius Karangi.

Πηγή: Al-Jazeera

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης