Το κάπνισμα απειλεί την υγεία των παιδιών σας; Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι οι εξής: «Καπνίζω μόνο έξω από το σπίτι» ή «Ποτέ δεν καπνίζω κοντά τους» ή «Προσπαθώ να το κόψω».

Τώρα, λοιπόν, υπάρχει άλλος ένας λόγος για να πάρετε τις αποφάσεις σας μια ώρα αρχύτερα: Τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι καπνιστές παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι γονείς δεν καπνίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έστω και η περιορισμένη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών.

Όπως υπογραμμίζει η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Λίντα Παγκάνι, «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο περιβάλλοντας καπνός δεν φεύγει. Τα παιδιά ζουν και παίζουν στο μολυσμένο αέρα, ενώ από πολύ μικρά εκτίθενται σε επιβαρυμένες συνθήκες ως προς την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Όλα αυτά μαζί αποτελούν από μόνα τους ένα σοβαρό θέμα έρευνας – για τους κινδύνους καρκινογένεσης και τα αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο κανένας δεν αναφέρεται στους νευρολογικούς κινδύνους».

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης