Ξεκινά σήμερα κανονικά η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης τόσο του κ. Παπαγεωργόπουλου όσο και του κ. Λεμούσια, οι οποίοι, επικαλούμενοι το νόμο 4022/11 (σ.σ. αναφέρεται σε υποθέσεις ‘μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος’ στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι) ζητούσαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, παρά τη δεσμευτική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που υποχρεώνει τα μέλη της να μην δικάζουν την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα Εφετεία, εφόσον μέχρι τότε η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προεδρεύουσα του δικαστηρίου, πρόεδρος Εφετών Καλληρόη Χειμαριού, επικαλέστηκε το άρθρο 4 του σχετικού νόμου, που προβλέπει τη μη χορήγηση αναβολής κατά την εκδίκαση τέτοιους είδους υποθέσεων και κάλεσε τους λοιπούς συνηγόρους να ζητήσουν ειδική άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν, ώστε να ξεκινήσει η δίκη.

Η διαδικασία διεκόπη για τις 12.30 το μεσημέρι οπότε θα ξεκινήσει η δίκη με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε τον αριθμό 17 στο πινάκιο και το δικαστήριο δεν πρόλαβε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, να ξεκινήσει την εκδίκασή της τις πρώτες δύο μέρες (Τρίτη 22/10 και Τετάρτη 23/10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Στο δικαστικό μέγαρο Παπαγεωργόπουλος-Λεμούσιας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 10:05

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης