Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα του παραεμπορίου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διενέργεια ελέγχων για διακίνηση και διάθεση κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής-διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνησίων προϊόντων γνωστών εταιριών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.

Συνελήφθησαν χθες στις περιοχές κέντρου πόλης, Ευόσμου και Καλαμαριάς από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νόμων «Περί πνευματικής ιδιοκτησίας» και «Περί τελωνειακού κώδικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα:

– Πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου στο κέντρο πόλης συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μία γυναίκα 43 ετών ξένης υπηκοότητας και μία 60χρονη Ελληνίδα, διότι η μεν πρώτη κατείχε και διέθετε προς πώληση 743 πακέτα τσιγάρα, η δε δεύτερη 1.433 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

– Συνελήφθη τις βραδινές ώρες χθες στην περιοχή της Καλαμαριάς από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 18χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 264 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου και 211 εικόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μεσημβρινές ώρες χθες συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας ένας 35χρονος εταίρος επιχείρησης τυπογραφικών εργασιών στην περιοχή της Καλαμαριάς, διότι προέβη στην παράνομη εκτύπωση βιβλίων, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Κατά τη διάρκεια έρευνας στην εν λόγω επιχείρηση, ιδιοκτησίας 24χρονης Ελληνίδας που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 φωτοτυπημένα βιβλία χωρίς την απαιτούμενη άδεια και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης