Αναβρασμός επικρατεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ενόψει της σημερινής (Κυριακή) γενικής συνέλευσης, κατά την οποία οι συμμετέχοντες πρόκειται να καταλήξουν στο πρόσωπο εκείνο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα και θα διεκδικήσει το δήμο Ηρακλείου.

Με δεδομένη, μάλιστα, τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πια, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και δημοσκοπικά, το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι μεγάλης εμβέλειας και με «εκτόπισμα», ώστε να «κατέβει» στις εκλογές με αξιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ονόματα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι, είναι πολλά και προέρχονται από διάφορους χώρους.

Στα προταθέντα ονόματα είναι οι βουλευτές κ.Κριτσωτάκης και Μιχελογιαννάκης (ο πρώτος δε θέλει και ο δεύτερος με γραπτή δήλωσή του εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει στη βουλή), ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ.Νότης Μαριάς, ο πρώην πρύτανης κ.Γραμματικάκης, ο πρωην υπουργός κ.Δρεττάκης. Οι δύο τελευταίοι προφανώς δεν έχουν τύχη ο ένας λόγω και του κειμένου των ‘58’ και ο δεύτερος λόγω ηλικίας.

Στη λίστα είναι ακόμη οι κ.Κ.Καμπιτάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Π.Ινιωτάκης, Νάντια Βαλαβάνη, στελέχη όπως οι κ.Φανή Κουτσουμπού, Βάνα Σφακιανάκη, Κορίνα Μηλιαράκη, Θ.Τρουλλινός, Γ.Χαλκιαδάκης, ο πανεπιστημιακός κ.Βενέρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν προταθεί ακόμη και δήμαρχοι που εκλέγονταν με το ΠΑΣΟΚ ή είναι του ευρύτερου χώρου όπως οι κ.Ρούσος Κυπριωτάκης, Χάρης Ροδιτάκης, Φανούρης Οικονομάκης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Γ.Νικολακάκης, αλλά και ονόματα εκτός ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ.Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Μιχ.Περυσινάκης, ο Νικήτας Δολαψάκης!

Στην ίδια λίστα -προτεινόμενοι- είναι και γνωστοί Ηρακλειώτες από διάφορους χώρους όπως ο πρύτανης κ.Ευριπίδης Στεφάνου, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ.Λαμπρινός, ο δικηγόρος κ.Νίκος Φαρσάρης, η αρχαιολόγος κ.Λιάνα Σταρίδα, ο δημοσιογράφος κ.Γιώργος Σαχίνης, ο κ.Ηλίας Λυγερός, ο κ.Νίκος Λεβεντάκης κ.α.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει για ανατροπή ως στόχο, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, κάτι που πάντως δε θα αποφευχθεί στην αυριανή γενική συνέλευση, οπότε τα μέλη πρόκειται να ενημερωθούν για όλες τις πιθανές υποψηφιότητες και αφού τις εξετάσουν ενδελεχώς, να καταλήξουν στο πρόσωπο εκείνο (ή τα πρόσωπα) που θα πάρει το «πράσινο φως» από τη Ν.Ε. και περάσουν … στον επόμενο γύρο επιλογής, κεντρικά, από το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα, που θα κάνουν την τελική επιλογή.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης