Αδιάλειπτα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 30 αγνοουμένων, της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε στις νότιες Φιλιππίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται, όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας βυθίστηκε το επιβατικό πλοίο με 964 επιβάτες.

Περίπου 931 άνθρωποι περισυλλέγησαν από τη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από τις ακτές της Ζαμποάνγκα, στη μεγάλη νήσο Μιντανάο των Φιλιππίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, προειδοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής ακτοφυλακής, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν αλιευτικά σκάφη που ανέφεραν ότι βρήκαν κι άλλα πτώματα.

Το επιβατηγό πλοίο SuperFerry 9, που έχει δυνατότητα μεταφοράς 1.120 επιβατών και μελών πληρώματος, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 03:30 τοπική ώρα και φορτηγά πλοία και αλιευτικά σκάφη έσπευσαν για τη διάσωση των ναυαγών.

Όπως έγινε γνωστό, ορισμένοι από τους επιβάτες που κατελήφθησαν από πανικό πήδηξαν στη θάλασσα την ώρα που ο καπετάνιος του πλοίου διέτασσε την εκκένωσή του λόγω της επικίνδυνης κλίσης που είχε πάρει.

Η τροπική καταιγίδα Ντουτζουάν έχει προκαλέσει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή λόγω των μουσώνων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ατυχήματα επιβατηγών πλοίων αποτελούν συχνό φαινόμενο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, που απαρτίζεται από χιλιάδες νησιά και κατοικείται από 92 εκατομμύρια ανθρώπους, και οφείλονται συνήθως στην κακή συντήρηση των πλοίων και στην μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

(Πρώτη καταχώρηση: 6 Σεπτεμβρίου, 05:05)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης