Μήνυμα στην κόρη του που θα ‘ρθει σε λίγες μέρες στον κόσμο έστειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια σχετικά με την άρση της ασυλίας του.

Με στιλ που θύμιζε περισσότερο καθηγητή (γυαλιά και κοστούμι) παρά βουλευτή και με ύφος μειλίχιο, εντελώς διαφορετικό από εκείνο που είχαμε δει στις τηλεοπτικές κάμερες, όταν σε ρόλο επιθεωρητή ζητούσε τις άδειες των μικροπωλητών στη Ραφήνα, ο κ. Ηλιόπουλος διάβασε Παλαμά, πριν απευθυνθεί ως πατέρας στην κορούλα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ’ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί…» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

«Σε λίγες μέρες θα γίνω πατέρας, θα γεννηθεί η κόρη μου, η οποία μια μέρα βλέποντας αυτό το βίντεο θα με ρωτήσει “πατέρα, γιατί σε ταλαιπωρούσαν τόσο αυτοί;” και εγώ θα της απαντήσω ότι με ταλαιπώρησαν γιατί αγάπησα την Ελλάδα, γιατί αγάπησα την πατρίδα, γιατί ανιδιοτελώς πρόσφερα τον μισθό μου σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη, ακόμα και το αίμα μου σ’ αυτούς που το χρειάζονται. Γι’ αυτό, ναι, είμαι ένοχος, για τα υπόλοιπα που με κατηγορούν είμαι αθώος. Θέλω η κόρη μου να είναι υπερήφανη για τον πατέρα της, για τις ιδέες του, για την αγάπη του για την πατρίδα. Ιδέες που θα υποστηρίζω μέχρι να πεθάνω. Κι όταν η κόρη μου θα δει το βίντεο, θα έχω δικαιωθεί, θα έχει λάμψει η αλήθεια» συμπλήρωσε συγκινημένος ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Το υποτονικό σκηνικό φρόντισε να αλλάξει άρδην ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «άθλια σκευωρία εις βάρος του και εις βάρος του κόμματός του και για παράνομη δίωξη», διευκρινίζοντας πως «η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την ψηφοφορία για να μη νομιμοποιήσει την απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος από την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, με εντολή ξένων κέντρων και της Κομισιόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ακόμη πως «αυτοί που θα έπρεπε να δικαστούν είναι οι κλέφτες και οι απατεώνες, αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα».

«Ναι στην άρση της ασυλίας μου, για να λάμψει η αλήθεια. Δεν έχω πρόβλημα για μόνιμη άρση της ασυλίας μου, ώστε να μην κουράζεται το Σώμα και ξοδεύεται και χαρτί. Δεν σας πείραξε το σόου προ 20 ημερών με τις συλλήψεις του αρχηγού μας και των άλλων βουλευτών, γράφοντας στα παπούτσια σας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα, το οποίο τώρα το θυμηθήκατε» είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος διείδε, ακόμη, μεγάλη αύξηση των ποσοστών του κόμματός του.

Λακωνικός ήταν ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος είπε «ναι» στην άρση της ασυλίας του, ώστε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και «να λάμψει η αλήθεια».

Οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Γιώργος Γερμενής δεν ζήτησαν τον λόγο, αφήνοντας το Σώμα να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης