Σε παλιά σπίτια, κυρίως σε χωριά της Κισσάμου που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6,2 Ρίχτερ, ο οποίος χτύπησε το περασμένο Σάββατο τα Χανιά, εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων, στην περιοχή της Κισσάμου και σε χωριά του δήμου Πλατανιά ελέχθησαν 50 κατοικίες στις οποίες είχαν αναφερθεί ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον έλεγχο, μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 10 παλιές κατοικίες, ενώ σε 30 σπίτια εντοπίστηκαν ρήγματα και προβλήματα στην τειχοποιία.

Ο μηχανικός της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Τάσος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η τελική εικόνα για το σύνολο της περιφερειακής ενότητας Χανίων θα έχει διαμορφωθεί σε περίπου 10 ημέρες.

Στην πόλη των Χανίων από τον έλεγχο των δημόσιων κτιρίων, εντοπίστηκαν προβλήματα σε μία αίθουσα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων καθώς και στην αίθουσα του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου Χανίων, με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Μικρής έκτασης ρωγμές παρατηρήθηκαν σε σχολεία της πόλης, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ρωγμές οφείλονται σε κακοτεχνίες και ελλιπή συντήρηση.

Σε ό,τι αφορά σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη των Χανίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δήλωσαν ζημιές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μανώλη Κεμεσίδη, έγιναν 250 έλεγχοι. Η γενική εικόνα που υπάρχει είναι ότι παρατηρήθηκαν ρωγμές και προβλήματα στην τειχοποιία, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα ώστε να χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα και μη κατοικήσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έληξε το κρίσιμο «48ωρο» – Τι λένε οι σεισμολόγοι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 16:16

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 11:31

Xορεύοντας με τα Ρίχτερ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, 09:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης