Η Παιδική Σκηνή «KIBΩTOΣ», για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, θα ανεβάσει δύο έργα: από την Κυριακή 25 Oκτωβρίου «Τα γιασεμιά και τ’ όνειρο», μια παράσταση του Γιώργου Φραντζεσκάκη, βασισμένη στα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη, για τα μεγαλύτερα παιδιά και από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ», για τους μικρότερους φίλους.

«Tα γιασεμιά και τ’ όνειρο»
μια παράσταση του ΓIΩPΓOY ΦPATZEΣKAKH με τα τραγούδια του MIKH ΘEOΔΩPAKH

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

H Παιδική Σκηνή «KIBΩTOΣ» ανεβάζει από την Κυριακή 25 Oκτωβρίου στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ την παράσταση του Γιώργου Φραντζεσκάκη «Τα γιασεμιά και τ’ όνειρο», βασισμένη στα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη.

Aπλές, καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της δεκαετίας του ’60.
Σε μια αυλή με γιασεμιά, γαζίες και βασιλικούς, που τώρα πια μοιάζει σαν παραμύθι, οι ήρωες του έργου κυνηγούν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eικόνες δοσμένες με χιούμορ, συγκίνηση αλλά και μαγεία, σε μία παράσταση πλημμυρισμένη από τραγούδια τρυφερά, ερωτικά, χαρούμενα και χορευτικά, που όλοι αγαπήσαμε.

Στόχος της παράστασης, ηθοποιοί και κοινό να γίνουν μια μεγάλη παρέα, που να θυμίζει μια παλιά φωτογραφία γύρω από ένα γιορτινό Kυριακάτικο τραπέζι.

Mια μουσική παράσταση πλημμυρισμένη με αναμνήσεις από την Αθήνα του χτες, για να την ξαναθυμηθούν οι μεγάλοι και για να την γνωρίσουν οι μικρότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμορφη Πόλη», «Το Τραίνο Φεύγει στις Οκτώ», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Μυρτιά», «Βάρκα στo Γυαλό», «Απρίλης», «Το Φεγγάρι Κάνει Βόλτα», «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που ακούγονται στην παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Mουσική – τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης
Κείμενο – σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Διασκευή τραγουδιών: Κώστας Χαριτάτος
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Bοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Μάκης Πατέλης, Κυριακή Γάσπαρη, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβάντης, Μαρία Παπαδοπούλου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Στεφανία Φιλιάδη, Γιώργος Δάσκαλος

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κάθε Κυριακή στις 11:15 και στις 15:00

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ»
του ΓIΩPΓOY ΦPATZEΣKAKH

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

H Παιδική Σκηνή «KIBΩTOΣ» ανεβάζει από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ την παράσταση του Γιώργου Φραντζεσκάκη «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ».

Ένα αγόρι δραπετεύει από την καθημερινότητα της γειτονιάς του, ανακαλύπτοντας το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ και η αγάπη του γι’ αυτό το είδος, τον κάνει ήρωα, ζωντανεύοντας μαζί με τον Καραγκιόζη και τις φιγούρες του, ιστορίες γνήσιες, αυθεντικές της λαϊκής μας παράδοσης.
Ιστορίες που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας, χάρη στους τελευταίους καραγκιοζοπαίχτες και μέσα από τα μάτια του μικρού μας ήρωα, αυτές οι ιστορίες ξαναζωντανεύουν και γίνονται ένας κόσμος μαγικός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Κείμενο – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ : Στεφανία Φιλιάδη, Μαρία Παπαδοπούλου, Κορίνα Αλεξανδρίδου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κάθε Σάββατο στις 15:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Αμπελόκηποι)

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 7257640, Γιώργος Φρατζεσκάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης