«Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την αυτοτελή ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση τους, να επιμείνουν στο συντονισμό της πάλης τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας μιλώντας σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων απο ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά απο πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δημ. Κουτσουμπας αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ζωής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, που τη χαρακτήρισε «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίστηκε ως δήθεν αντισυστημική», αλλά και κατά του «οπορτουνιστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», που, όπως ανέφερε, «με ταχύτατους ρυθμούς μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σε νέο «πυλώνα» του δικομματικού αστικού πολιτικού συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι λαοί σήμερα έχουν συγκεντρώσει πικρή πείρα από τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», επισημαίνοντας, όμως, παραλληλα ότι «αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να θολώσουν την λαϊκή σκέψη. Κάνουν λόγο για κρίση που δήθεν οφείλεται σε κάποιον «νεοφιλελεύθερο δογματισμό», αθωώνοντας έτσι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και προπαγανδίζοντας μέσα στους εργαζόμενους μια άλλη, ονομαζόμενη «υγιή», ανάπτυξη του καπιταλισμού».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης