Στους 45 ανέρχονται επισήμως οι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό που έπληξε το πρωί της Τετάρτης την Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ οι τοπικές Αρχές κάνουν λόγο και για 42 αγνοούμενους, κυρίως από την περιοχή Τσιανζούρ, 60χλμ νότια της πρωτεύουσας, Τζακάρτα, όπου ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ προκάλεσε κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 422 υπολογίζεται πως είναι οι τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, αφού είναι δύσκολο να υπάρξει ενημέρωση από τις απομακρυσμένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους περισσότερα από 18.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, αφήνοντας στο δρόμο 5.000 ανθρώπους.

Σε ορισμένες περιοχές οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί.

Το μεγάλο μέγεθος του σεισμού οδήγησε αρχικά τις Αρχές να εκδώσουν άμεσα προειδοποίηση για πιθανότητα τοπικού καταστροφικού τσουνάμι, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού στον Ινδικό Ωκεανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:55 ώρα Ελλάδος, και σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Κέντρου το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 70 χιλιόμετρα. Η δόνηση, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, προκάλεσε τη μαζική εκκένωση γραφείων και εμπορικών κέντρων.

Ωστόσο, τελικά το κέντρο προειδοποίησης ήρε τον συναγερμό για τσουνάμι, καθησυχάζοντας τον κόσμο. Η προειδοποίηση για το καταστροφικό κύμα διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

(Πρώτη καταχώρηση: 02 Σεπτεμβρίου 2009, 11:27)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης